Αίτηση για Γενικός Γραμματέας: προκήρυξη στο opengov.gr
9.10.2009 | Εργασια, Κοινωνια, Πολιτικη

Θελείς να γίνεις Γενικός Γραμματέας; Μπορείς! Απλά κατέθεσε την αίτηση σου στο www.opengov.gr και αν προσκληθείς για συνέντευξη, θα πρέπει να παρουσιάσεις τα περιουσιακά σου στοιχεία. Μπορείς επίσης να προτείνεις κάποιον άλλο για την θέση.

Εξωπραγματικό; Κι όμως αληθινό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανακοίνωσε την προκήρυξη των θέσεων. Οι περισσότεροι αντιμετώπισαν με έκπληξη, αλλά και επιφύλαξη, την ανοιχτή πρόσκληση για πλήρωση θέσεων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης και Γενικών Γραμματέων Περιφερειών μέσα από το διαδίκτυο. Όλα θα κριθούν από το πόσο αξιοκρατική θα είναι η αξιολόγηση των υποψηφίων με τις πρώτες καταγγελίες για ρουσφετολογικές πιέσεις να είναι γεγονός. Μέχρι να ολοκληρωθεί η επιλογή, ας μελετήσουμε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης και των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών

O Πρωθυπουργός της χώρας κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει δεσμευτεί για την πλήρη αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κράτους έτσι ώστε να γίνει πραγματικά αρωγός του πολίτη και υπηρέτης των συμφερόντων του, για τη ριζική καταπολέμηση της αδιαφάνειας, της σπατάλης, της αναξιοκρατίας και του κομματισμού. Η δέσμευση αυτή υλοποιείται ήδη από σήμερα.

Το πρώτο βήμα αφορά στην αλλαγή του τρόπου στελέχωσης των θέσεων των Γενικών και των Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων και των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών. Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Θα ακολουθήσουν σταδιακά ανάλογες διαδικασίες και για τις υπόλοιπες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου αυτό είναι δυνατό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://apps.opengov.gr, σημειώνοντας τη Γραμματεία ή τις Γραμματείες, για τις οποίες εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Δίνεται η δυνατότητα υποβολής ετεροπρότασης. Διασφαλίζεται η εμπιστευτικότητα της συμμετοχής. Όσοι επιλεγούν θα κληθούν να υποβάλουν αναλυτική κατάσταση της περιουσίας τους. Οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι την 13η Οκτωβρίου 2009.

Η αξιολόγηση των βιογραφικών που θα κατατεθούν θα γίνει σε τρία στάδια, ενώ ετοιμάζεται και νέα προκήρυξη για 2000 θέσεις εργασίας σε οργανισμούς και νοσοκομεία.

Διαβάστε πληροφορίες για τα πρόσωπα-μυστήριο της κυβέρνησης, Τίνα Μπιρμπίλη, Κατερίνα Μπατζελή, Θεοδώρα Τζάκρη, Δημήτρη Δρούτσα, Παύλο Γερουλάνο, Άντζελα Γκερέκου και την Πρώτη Κυρία Άντα Παπανδρέου.

2 Σχόλια »

  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΛΗΣ:

    Συγχαρητήρια για την καινοτομία συνεχίστε την προσπάθεια για να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!

  • ΣΑΛΑΜΕΡΤΗ ΛΙΝΤΑ:

    Καλη η πρωτοβουλια για αιτησεις μεσω διαδυκτιου.Ομως θα κριθειτε απο τις επιλογες και το αποτελεσμα τελικα.Τι γινεται με τις ανακλησεις αναθεσης καθηκοντων σε θεσεις προισταμενων, υπαλληλων του δημοσιου , επιλεκτικα μετα απο την 9-10-2009 αποφαση ,και απο τους <> Διοικητων Ιδρυματων. Ειναι συμφωνα με τον νομο? θα πρεπει να καταγκελλονται.

Γράψτε ένα σχόλιο:

Παρακολουθείστε τα σχόλια μέσω RSS. Το fimes.gr υποστηρίζει την ελευθερία λόγου χωρίς ύβρεις και spam.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Το Fimes.gr προστατεύεται από άδεια Creative Commons Άδεια Creative Commons.
Επιτρέπεται η αναδημοσίεση με υποχρεωτική προσθήκη link στην πηγή.