Κατερίνα Μπατζελή: ποια είναι η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
7.10.2009 | , Πολιτικη

Με αυστηρό βλέμμα και κοφτό λόγο, η Κατερίνα Μπατζελή χαρακτηρίζεται «σκληρό καρύδι» από φίλους και αντίπαλους. Ποια είναι η νέα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων;

Η Κατερίνα Μπατζελή είναι 51 ετών, σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Βρυξέλλες. Διετέλεσε σύμβουλος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιριστικών Ενώσεων (ΓΕΣΑΣΕ). Συμμετείχε στην επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Γ” ΚΠΣ και ήταν συμβουλος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ).

Από το 1983 ως το 1989 ήταν επιστημονική συνεργάτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από το 1989 ως το 1992 ήταν μέλος του γραφείου της Ελληνίδας Επιτρόπου της Ευρωπαϊκης Επιτροπής Βάσως Παπανδρέου. Από το 1993 ως το 1996 ήταν γενική γραμματέας διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών θεμάτων του Υπουργείου Γεωργίας. Είναι επίσης αντιπρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΣΤΑΜΕ).

Οι πολέμιοι της Κατερίνας Μπατζελή της χρεώνουν οτι την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντός την εγκάλεσε για τροπολογία που κατέθεσε για τη ζακχάρωση των κρασιών, η οποία ήταν αντισυμβατική με τα εθνικά συμφέροντα. Εν συνεχεία, ήρθε σε ρήξη με τα συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών για τροπολογία που προσπάθησε να περάσει στο Ευρωκοινοβούλιο για τον καπνό. Σύμφωνα με τους αντιπάλους της, η Κατερίνα Μπατζελή «έχει αέρα Ευρωπαίας, αλλά όχι Λαρισαίας».

Στη μάχη Παπανδρέου-Βενιζέλου για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ το 2007, η Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε ότι «ο Παπανδρέου δεν είναι συμβασιούχος ορισμένου χρόνου». Την κατηγορούν όμως οτι οι τοποθετήσεις της στα ΜΜΕ της Φθιώτιδας για «πολιτική υποχρέωση στον Παπανδρέου» περισσότερο δίχασαν παρά συσπείρωσαν την βάση του ΠΑΣΟΚ. Οι υποστηρικτές της από την άλλη δίνουν έμφαση στην μεγάλη πείρα της στα αγροτικά θέματα και στις βαθιές γνώσεις της επί του θέματος.

Δείτε το προεκλογικό της βίντεο της Κατερίνας Μπατζελή πριν εκλεγεί βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του 2009:

Οι καλά γνωρίζοντες λένε οτι με την επιλογή της Κατερίνας Μπατζελή στο υπουργείο Γεωργίας, ο Παπανδρέου εκφράζει την πρόθεση του για μια τεχνοκρατική και ίσως αναγκαία στάση έναντι του αγροτικού πληθυσμού. Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.

Διαβάστε περισσότερα για τα πρόσωπα-μυστήριο της κυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, Τίνα Μπιρμπίλη, Δημήτρης Δρούτσας, Άντζελα Γκερέκου, Παύλος Γερουλάνος, Χάρη Παμπούκη, Πάνο Μπεγλίτη και την Πρώτη Κυρία Άντα Παπανδρέου.

1 Σχόλιο »

Γράψτε ένα σχόλιο:

Παρακολουθείστε τα σχόλια μέσω RSS. Το fimes.gr υποστηρίζει την ελευθερία λόγου χωρίς ύβρεις και spam.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Το Fimes.gr προστατεύεται από άδεια Creative Commons Άδεια Creative Commons.
Επιτρέπεται η αναδημοσίεση με υποχρεωτική προσθήκη link στην πηγή.