Οδηγίες υποβολής φορολογικής δήλωσης 2010
28.01.2010 | Οικονομια

Οι φορολογικές δηλώσεις 2010 έχουν αρχίσει να αποστέλλονται από την εφορία μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης. Πότε πρέπει να κατατεθεί η φορολογική δήλωση;

Ο φορολογικός οδηγός του 2010 ξεκαθαρίζει τις ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων ανα επαγγελματικό κλάδο. Πρώτοι θα καταθέσουν φορολογικές δηλώσεις οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για την κατηγορία αυτή θα γίνει από την 1η ως τις 15 Μαρτίου ανάλογα με το το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Στη συνέχεια ακολουθούν οι αγρότες από την 1η ως τις 19 Απριλίου. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση από τις 4 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους είναι 12.000 ευρώ. Διαβάστε πώς μπορείτε να αυξήσετε το αφορολόγητο με αποδείξεις για την εφορία. Από τις 12.000 ως τις 30.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής είναι 25%. Για εισοδήματα από 30.000 ευρώ ως 75.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 35% και για τα υψηλότερα εισοδήματα 40%.

Στην φετινή φορολογική δηλώση, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναγράψουν και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους. Οι φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται με χαρτί για τελευταία χρονιά φέτος, καθώς από το 2011 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Δείτε τις οδηγίες συμπλήρωσης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2010 εδώ.

Διαβάστε ποιες αποδείξεις εκπίπτουν στην εφορία, ποιες αποδείξεις γλιτώνουν περισσότερο φόρο και πώς θα πάρετε εκπτωτικά κουπόνια.

1 Σχόλιο »

  • νικ καρας:

    ποτε ξεκινησαν; ακομη δεν τις τυπωσαμε!

Γράψτε ένα σχόλιο:

Παρακολουθείστε τα σχόλια μέσω RSS. Το fimes.gr υποστηρίζει την ελευθερία λόγου χωρίς ύβρεις και spam.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Το Fimes.gr προστατεύεται από άδεια Creative Commons Άδεια Creative Commons.
Επιτρέπεται η αναδημοσίεση με υποχρεωτική προσθήκη link στην πηγή.