Βενζίνη – Απεργία: ποια βενζινάδικα ακόμα ανοιχτά

«Ποια βενζινάδικα έχουν βενζίνη» αναζητούν εναγωνίως οδηγοί σε όλη την Ελλάδα. Που υπάρχουν ακόμα ανοικτά βενζινάδικα και που τελειώνει η βενζίνη λόγω απεργίας των βυτιοφόρων;

Σοβαρές ελλείψεις έχουν προκύψει στην αγορά βενζίνης, καθώς οι οδηγοί φορτηγών και βυτιοφόρων απεργούν επ’ αόριστον. Ουρές παρατηρούνται σε πολλά βενζινάδικα, αλλά και στην Εθνική Οδό λόγω συγκέντρωσης φορτηγών στη δεξιά λωρίδα. Ελάχιστα βενζινάδικα έχουν βενζίνη ακόμα, καθώς πολλοί οδηγοί έσπευσαν να φουλάρουν για να μη μείνουν χωρίς καύσιμα ενόψει διακοπών.

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονται έξω από κεντρικά βενζινάδικα της Αθήνας που έχουν βενζίνη ακόμα, με τον χρόνο αναμονής να ξεπερνά συχνά την μία ώρα. Χαρακτηριστικά, στον περιφερειακό του Καρέα και της Κατεχάκη σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων λόγω συνωστισμού αυτοκινήτων σε βενζινάδικα της Ηλιούπολης.

Στη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα, ώρες περιμένουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους οι οδηγοί, καθώς η απεργία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Σε όσα βενζινάδικα παραμένουν ανοιχτά έχουν σχηματιστεί ουρές εκατοντάδων αυτοκινήτων. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών «Μ. Αλέξανδρος», Θέμης Κιουρτζής, εκτίμησε ότι τα μισά πρατήρια στη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη κλείσει, ενώ σύντομα το 70% δεν θα έχει καύσιμα. Ελλείψεις στη βενζίνη παρουσιάζονται σε Χαλκιδική και Κοζάνη.

Ουρές υπάρχουν και στα βενζινάδικα της Πάτρας, αλλά και των γειτονικών δήμων. Σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργήθηκαν προβλήματα κυκλοφορίας στους δρόμους, αφού τα σταθμευμένα αυτοκίνητα καταλάμβαναν μέρος του οδοστρώματος.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί που αναγκάστηκαν να εφοδιάσουν τα αυτοκίνητά τους με ακριβότερη βενζίνη, ενώ σε κάποια πρατήρια είχε μπει πλαφόν 20-30€ στην πώληση βενζίνης, ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οδηγοί αυτοκινήτων. Αρκετά πρατήρια υγρών καυσίμων αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω έλλειψης καυσίμων, ενώ ο αριθμός των κλειστών πρατηρίων αυξάνεται.

Ποια βενζινάδικα έχουν βενζίνη και παραμένουν ανοιχτά; Σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών, επαρκείς ποσότητες καυσίμων και ελάχιστες ουρές έχουν τα συνοικιακά πρατήρια, π.χ. σε Χαλάνδρι, Βριλλήσια, Αιγάλεω, Πετρούπολη, Δάφνη, Γλυφάδα. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να προτιμήσετε αυτά και να αποφύγετε την ταλαιπωρία σε βενζινάδικα στο κέντρο των πόλεων και σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία.

Τα προβλήματα στην αγορά βενζίνης αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς αποφασίζουν για κινητοποιήσεις και οι πρατηριούχοι. Η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, που αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Κυριακής και -εκτός από τα βενζινάδικα- προκαλούν προβλήματα στον τουρισμό και στον εφοδιασμό της αγοράς με βασικά αγαθά.

Διαβάστε που έχει ακόμα βενζίνη, πώς να βρείτε βενζίνη στην περιοχή σας και αν κιδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις από πτώχευση-χρεωκοπία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.