Troktiko-Γκιόλιας: η δολοφονία ενός blogger

Ποια η σχέση του δολοφονηθέντος Σωκράτη Γκιόλια με το troktiko, το μεγαλύτερo blog της Ελλάδας; Η αλήθεια για τη σχέση Γκιόλια-τροκτικού γράφτηκε μετά τον τραγικό θάνατο του. Λίγο μετά την αποτρόπαια δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια από τη Σέχτα Επαναστατών, το troktiko σε επίσημη δήλωση έγραψε:

«ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΑΝ BLOG σας αναφέρουμε ότι ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΙΔΕΑ του troktiko.blogspot.com ήταν του Σωκράτη Γκιόλια! ΝΑΙ η ιδέα και το όραμα αυτού του blog άνηκε στον Σωκράτη Γκιόλια και όλοι εμείς πορευτήκαμε με τούτη την ιδέα, ενός ανεξάρτητου blog που θα μπορούσε να είναι η φωνή όλων σας. Αυτό που ήθελε ο Σωκράτης Γκιόλιας είναι να υπάρχει ένα ανεξάρτητο μέσο στο οποίο όποιος αισθάνεται αδικημένος, να μπορεί να εκφράσει το παράπονο του,την καταγγελία του χωρίς δόλο και σκοπιμότητες! Και βάση αυτού πορευτήκαμε όλοι εμείς χωρίς καλά καλά να γνωριζόμαστε μεταξύ μας αφού άλλωστε είμαστε χιλιάδες! Η ανιδιοτέλεια ήταν πάντα ο οδηγός μας για να βάζουμε το οποιοδήποτε κείμενο! Αυτό πλήρωσε ο Σωκράτης Γκιόλιας. Για όλους εμάς ουσιαστικά πλήρωσε. Το όραμα του Σωκράτη ήταν (το troktiko) να μην ανήκει σε κανέναν. Οι τίτλοι ιδιοκτησίας ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ!»

Γράφτηκε έτσι ο τραγικός επίλογος στο ερώτημα ποιός ο ιδιοκτήτης του troktiko. Έως τη δολοφονία του, ο Σωκράτης Γκιόλιας αρνείτο ότι βρίσκεται πίσω από το troktiko. Το δημοφιλές μπλογκ ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του λόγω της κηδείας του Σωκράτη Γκιόλια, αλλά όλοι περιμένουν την δυναμική επιστροφή του.

Πώς όμως έφτασε ο Σωκράτης Γκιόλιας από το troktiko να γίνει θύμα δολοφονίας; Την άκρη του νήματος αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του Γκιόλια. Δεν υπάρχει, προς το παρόν, θέμα άρσης του ηλεκτρονικού απορρήτου στο troktiko, κάτι που όμως δεν αποκλείεται, καθώς η δολοφονία του εμπίπτει στα «ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα» για τα οποία μπορεί να υπάρξει άρση απορρήτου.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε οτι το troktiko.blogspot.com αρχικά διέψευσε τη συνεργασία Troktiko-Γκιόλια λίγο μετά τη δολοφονία: «ουδεμία σχέση έχει το troktiko με τον Σωκράτη Γκιόλια! Επειδή κοντεύουμε να τα χάσουμε κι εμείς, εξηγούμαστε ότι ο Σωκράτης δεν είχε καμία σχέση με εμάς!». Λίγα λεπτά αργότερα όμως, το troktiko αυτοδιαψεύστηκε χαρατηρίζοντας τον Γκιόλια εμπνευστή του.

Η αλλαγή στάσης του τρωκτικού, κάτι όχι ασυνήθιστο, επιβεβαιώνει οτι η ομάδα του troktiko είναι πολυμελής, και πιθανότατα όχι τόσο καλά οργανωμένη. Συνεκτικός δεσμός ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας, γι’ αυτό και η απώλεια του είναι μεγάλη. Όμως το troktiko έχει την αποδοχή του κόσμου και η στυγερή δολοφονία του ιδρυτή του μόνο να το δυναμώσει μπορεί. Οι δολοφόνοι της Σέχτας μάλλον δεν συνειδητοποίησαν οτι τελικά η οργή του κόσμου είναι αυτή που θα τους εξαρθρώσει…

Διαβάστε την σχέση παρακράτους-δολοφονίας Γκιόλια, τι είναι η Σέχτα Επαναστατών, το βιογραφικό του Σωκράτη Γκιόλια, την προφητική δήλωση Γκιόλια για απειλές της ζωής και ποιοι οι διαχειριστές του troktiko.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.