Δημοτικές εκλογές 2010: απόλυση στρατιωτών νωρίτερα;

Τι ακούγεται στα στρατόπεδα για νωρίτερη απόλυση στρατιωτών της 2010Α ΕΣΣΟ (σειρά 310); Πώς επηρεάζουν οι δημοτικές εκλογές την ημερομηνία απόλυσης της 310;

Tο υπουγείο Εθνικής Άμυνας φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να απολύσει τους στρατιώτες της ΕΣΣΟ 2010Α μερικές μέρες νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Οι στρατιώτες της 2010Α ΕΣΣΟ (σειρά 310) κατετάγησαν στις 8-9 Φεβρουαρίου 2010 και έχουν ημερομηνία απόλυσης στις 8-9 Νοεμβρίου (9μηνη θητεία). Πρόβλημα όμως προκύπτει με τις δημοτικές εκλογές 2010 που έχουν προγραμματιστεί για τις 7 Νοεμβρίου 2010.

Με τις υπάρχουσες ημερομηνίες, οι στρατιώτες της 310 θα πρέπει να πάρουν άδειες να ψηφίσουν στους τόπους κατοικίας τους λίγες μόνο μέρες πριν απολυθούν. Πολλοί από τους στρατιώτες που απολύονται 8 Νοεμβρίου είναι αδύνατον να βρεθούν στον τόπο κατοικίας τους στις 7 και να επιστρέψουν στην παραμεθόριο για να απολυθούν μια μέρα μετά. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και για το επόμενο σαββατοκύριακο καθώς οι δημοτικές-περιφερειακές εκλογές είναι διπλές εκλογές.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σκέφτεται να απολύσει όλους τους στρατιώτες της σειράς 310 λίγες μέρες νωρίτερα, στις 2 ή 3 Νοεμβρίου. Κάτι τέτοιο, για λόγους εκλογών, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.

Διαβάστε από τι πέθανε νεοσύλλεκτος στρατιώτης στην Κόρινθο και τι λένε οι κρυφές δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2010.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.