Θάνατος στρατιώτη: “Αν ήταν παιδί του πρωθυπουργού;”

Γιατί πέθανε νεοσύλλεκτος στρατιώτης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου; Γιατί νέα παιδιά επιστρέφονται στους γονείς σε φέρετρα; «Αν ήταν παιδί του πρωθυπουργού, τι θα γινόταν;»

Ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κ. Λαγουμτζής, συνταγματάρχης (Θ) ε.α., είναι αφοπλιστικός σε επιστολή του για το τραγικό γεγονός: «Με αφορμή τον θάνατο ενός ακόμη νεοσυλλέκτου στρατιώτη… Δυστυχώς έρχονται κάποιες φορές που δεν μπορείς να καταγράψεις αυτά που νοιώθεις γιατί δεν υπάρχουν λόγια που θα μπορούσαν να καταθέσουν τα ψυχικά συναισθήματα. Η πολιτική ηγεσία, ανεξαρτήτου κόμματος και κυβερνήσεως, υπόσχεται «ανθρώπινο πρόσωπο» στην στρατιωτική θητεία. Αλήθεια, εάν τα παιδιά που έχασαν την ζωή τους στην θητεία ήταν το παιδί του Υπουργού, του Αρχηγού του ΓΕΣ τι θα γινόταν; Αν ήταν το παιδί του Πρωθυπουργού τι θα γινόταν; Θα μέναμε στα στεγνά συλλυπητήρια, στην κατάθεση ενός στεφανιού και “εις άλλα με υγεία”;

Η αλήθεια είναι ότι το κράτος μας θέλει στρατό, αλλά δεν έχει τον τρόπο να υποδεχθεί όπως αρμόζει τα παιδιά που έρχονται να υπηρετήσουν στον στρατό. Το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική η θητεία, δεν σημαίνει ότι υποβιβάζεται η ζωή του καθενός που υπηρετεί, έφεδρος ή μόνιμος!

Το τραγικό ερώτημα είναι: Αξίζει να σε πεθαίνουν; Αξίζει να μην έχεις την ανάλογη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επειδή υπηρετείς; Είναι τραγικό κάποια παιδιά να επιστρέφονται στους γονείς τους μέσα σε ένα “κουτί” κάποιων διαστάσεων και κάποιας “ποιότητας” ξύλου, επειδή πήγαν να υπηρετήσουν την πατρίδα, αλλα δεν υπήρχε υποδομή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή ένας εκπαιδευτής να “ακούει” και να “αισθάνεται” τον πόνο και την ανησυχία του κάθε εκπαιδευομένου! Είναι τραγικό για τα παιδιά και για τους γονείς! Τραγικότατο!

Χρειάζεται ριζική ανανέωση στο σύστημα και στη σκέψη! Χρειάζεται για να μην υπάρξει άλλος θάνατος παλικαριού, να υπάρξει κάτι ουσιαστικότερο για τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων! Να υπάρξει ΘΕΛΗΣΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ για κάτι που δεν θα αφαιρεί ζωές, αλλά θα τιμάει αυτόν που υπηρετεί μόνιμα ή εφεδρικά τον χώρο!»

Ο νεοσύλλεκτος στρατιώτης Π.Π. υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Κορίνθου, το οποίο σε κάθε σειρά κατάταξης πρωταγωνιστεί σε καταγγελίες φαντάρων. Ο άτυχος στρατιώτης παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής 13/8 αναπνευστικά προβλήματα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου, δυστυχώς, κατέληξε. Τα αναπάντητα ερωτήματα πολλά: Ο 27χρονος στρατιώτης είχε πάρει αναβολή για λόγους υγείας, όταν όμως παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα. Πώς είναι δυνατόν ένας φαντάρος που “έρχεται” με αναβολή, εξετάζεται και κρίνεται ικανός για στράτευση, ελάχιστο χρονικό διάστημα αργότερα να πεθαίνει; Πώς ερμηνεύει την απώλεια του 27χρονου παλικαριού το Υγειονομικό και ποιες οι εξηγήσεις του διοικητή του Κ.Ε.Κορίνθου και του ΓΕΣ; Πώς είναι δυνατόν ο στρατός να παίρνει τα παλικάρια από τους γονείς και να τους τα επιστρέφει νεκρά σε φέρετρο τυλιγμένο σε σημαία;

Διαβάστε την αυτοκτονία ναύτη στη Μυτιλήνη, φήμες για κατάργηση θητείας σε Ναυτικό-Αεροπορία και καταγγελίες για γιο Τριανταφυλλόπουλου-στρατιωτική θητεία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.