Troktiko-Γκιόλιας: με ποια blogs θα έκανε εφημερίδα

Με ποια blogs ήταν σε επαφή ο Σωκράτης Γκιόλιας, πριν τη δολοφονία του, για συνεργασία στην εφημερίδα Troktiko, σύμφωνα με αποκάλυψη γνωστού blogger;

Ο blogger Dr Seeng, γνωστός για τις σατιρικές γελοιογραφίες στο www.drseeng.com, ανακοίνωσε οτι ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν σε επαφή με τον ίδιο, το trelokouneli και το enimerwsi.com για συνεργασία στην εφημερίδα Troktiko που ετοίμαζε: «Ας προβώ σε μια αποκάλυψη που σίγουρα θα την εκμεταλλευτούν κάποιοι για να ρίξουν τη λάσπη τους. Εγώ, το Τρελό Κουνέλι και ο Enimerwsi.com επρόκειτο να συνεργαστούμε με τον Σωκράτη Γκιόλια και την εφημερίδα που σκόπευε να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Oι συνεδρίες του dr.Seeng, θα μεταφερόντουσαν στο χαρτί. Ο Σωκράτης ήθελε να κρατήσουμε κλειστά τα χαρτιά μας, αλλά πλέον δεν υπάρχει λόγος να το κρύβουμε.»

Λίγο μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, το troktiko είχε αποκαλύψει οτι ο Γκιόλιας ήταν στα τελευταία στάδια προετοιμασίας εφημερίδας. Συγκεκριμένα, είχε προγραμματιστεί τελική σύσκεψη στις 17 Αυγούστου για τις λεπτομέρειες. Ο Dr Seeng επιβεβαιώνει το troktiko γράφοντας: «Στις 17 Αυγούστου θα ήμασταν παρόντες στο meeting της εφημερίδας ώστε να μιλήσουμε για την παραλίγο συνεργασία μας. Η δολοφονία του Σωκράτη “χάλασε” τα σχέδια.»

Σε όσους σπεύσουν να τον κατηγορήσουν για διαπλοκή με τον Γκιόλια, ο Dr Seeng απαντά: «Αναπόφευκτα θα σκεφτείτε πολλοί από εσάς: “Γι’αυτό σας αναδημοσίευε τόσο τακτικά το Τρωκτικό. Τα είχατε κάνει πλακάκια με τον Γκιόλια”. Αν και δε βρίσκω κάτι μεμπτό σ’ αυτό, θεωρώ απαραίτητο να επισημάνω πως το Τρωκτικό αναδημοσίευε σχεδόν τους πάντες. Επομένως εμείς οι τρεις δεν είχαμε δα και καμιά ξεχωριστή μεταχείριση. Απλά με τον καιρό μάς ξεχώρισε από το πλήθος των bloggers (ακούγεται αλαζονικό, αλλά έτσι είναι) και σκέφτηκε πως μπορούμε να κάνουμε μια ωραία συνεργασία. Γκέγκε;»

Ο Dr Seeng τελειώνει την εξομολόγηση του λέγοντας: «Η δολοφονία του Γκιόλια μας σημάδεψε όλους. Εχθρούς και φίλους. Τους τελευταίους μας θλίβει μόνο ο θάνατος και όχι η απώλεια της “καβάτζας” μας. Κρίμα που αναγκάζομαι να αναφέρω το αυτονόητο, λόγω κάποιων απαράδεκτων ανθρωπάριων.» Το τελευταίο ερμηνεύεται ως αιχμή στο blog tromaktikoi που επανειλημένα έχει κατηγορήσει τα blogs που έπαιρναν links, άρα και επισκεψιμότητα, από το troktiko.

Αίσθηση πάντως προκαλεί ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μετά το κλείσιμο του troktiko. Το blog tromaktiko πλασάρεται ως «συνεχιστής του troktiko» με εντυπωσιακή επιτυχία σε επίπεδο αναγνωσιμότητας, ενώ νέα μικρότερα blogs, όπως το tromaktikoi, έχουν ξεκινήσει πόλεμο στο tromaktiko. Ο Dr Seeng, αν και επικρίνει το tro-ma-ktiko ως «πιστό αντίγραφο του troktiko», επικεντρώνει τα βέλη του στο tromaktikoi κατηγορώντας το για «κήρυγμα blogικής δεοντολογίας».

Διαβάστε ποιοι είναι πίσω από το tromaktiko, τι απάντησε το troktiko στο tro-ma-ktiko, γιατί πραγματικά έκλεισε το troktiko και πώς εμπλέκονται Σέχτα-παρακράτος στη δολοφονία Γκιόλια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.