Βάσεις 2010, Αποτελέσματα πανελλαδικών: minedu.gov.gr

Δείτε τις βάσεις 2010 και τα αποτελέματα των Πανελλαδικών στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr. Τελευταίες εκτιμήσεις-προβλέψεις για τις βάσεις 2010. Ανάλυση αποτελεσμάτων.

αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2010 και οι βάσεις 2010 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανακοικώνονται την Τετάρτη, 25 Αυγούστου και η αγωνία χιλιάδων παιδιών φτάνει στο τέλος της.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα-βάσεις 2010 μέσω του ιστότοπου του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας απλώς τον κωδικό τους αριθμό. Οι υποψήφιοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στον τετραψήφιο αριθμό 1500.

Οι πίνακες με τα αποτελέσματα των Πανελληνίων θα δοθούν και στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να αναρτηθούν στα λύκεια. Οι βάσεις 2010 θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα μαζί και τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στο website του Υπουργείου http://www.minedu.gov.gr οι υποψήφιοι μπορούν να βλέπουν σε ποια σχολή περνάνε πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς–αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο – όνομα–πατρώνυμο–μητρώνυμο). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων γίνεται προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στην διεύθυνση αυτή, ιδίως τις ώρες αιχμής.

Σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις για βάσεις 2010, δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές. Στο 1ο επιστημονικό πεδίο (νομική, παιδαγωγικά) οι βάσεις 2010 δείχνουν να διατηρούνται στα περσινά επίπεδα. Στο 2ο & 4ο επιστημονικό πεδίο (θετικές επιστήμες, πολυτεχνείο) θα έχουμε πτώση βάσεων. Στο 3ο πεδίο (ιατρική, σχολές υγείας) η τάση των βάσεων 2010 είναι ελαφρώς πτωτική. Στο 5ο πεδίο τέλος (οικονομικά), η μάχη είναι στα σημεία με μικρές αυξομειώσεις και τις βάσεις 2010 σε αρκετές οικονομικές σχολές να κινούνται ακόμη και ανοδικά.

Διαβάστε αναλυτική πρόβλεψη βάσεων 2010 και περισσότερες τελευταίες εκτιμήσεις για βάσεις 2010.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.