Αποδείξεις: αλλαγές στο σύστημα των αποδείξεων

Ριζικές αλλαγές στο σύστημα αποδείξεων μέσα στο 2010. Τι αλλάζει με τις αποδείξεις, για πόσα χρήματα πρέπει να μαζεύουμε αποδείξεις και πόσο φόρο γλιτώνουμε;

Το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για αποδείξεις-φοροαπαλλαγές προβλέπει τη δημιουργία νέων κινήτρων με τη μορφή φορο-εκπτώσεων, ώστε να συνεχίσουν οι καταναλωτές να ζητούν αποδείξεις ακόμη και αν έχουν συγκεντρώσει το ποσό για την εξασφάλιση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ.

Σήμερα μπορεί κάποιος να συγκεντρώσει αποδείξεις συνολικής αξίας ως 15.000 ευρώ, από τις οποίες οι 12.000 ευρώ θα καλύψουν το αφορολόγητο όριο και οι υπόλοιπες 3.000 ευρώ θα προσφέρουν μια πρόσθετη έκπτωση 300 ευρώ (3.000 Χ 10%).

Μια σκέψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι το συνολικό ποσό των αποδείξεων που θα μπορεί να συγκεντρώσει κάποιος να ανέρχεται σε 18.000 ευρώ ή ακόμη και σε 20.000 ευρώ, αντί για 15.000 ευρώ σήμερα.

Έτσι, αν κάποιος συγκεντρώσει το σύνολο του νέου ανώτατου ορίου, δηλαδή 20.000 ευρώ, θα εξασφαλίσει πέραν του αφορολογήτου ορίου και πρόσθετη έκπτωση φόρου 800 ευρώ (8.000 Χ 10%).

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών μελετά την θέσπιση κριτηρίων ώστε ορισμένες αποδείξεις να αποδίδουν μεγαλύτερη έκπτωση φόρου στην εφορία. Διαβάστε εκτιμήσεις για το ποιες αποδείξεις μετράνε περισσότερο στην εφορία.

Διαβάστε ποιες αποδείξεις περνάνε στην εφορία και τι πρέπει να ξέρετε για εργασία-χρήματα μέσω internet.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.