Μιλένα Αποστολάκη: Ο άστατος βίος της νέας υφυπουργού

Αμφιλεγόμενη είναι η πορεία της νέας υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιλένας Αποστολάκη.

Βιογραφικό της Μιλένας Αποστολάκη, επεισοδιακό διαζύγιο, μηνύσεις, δικαστήρια και καταγγελίες για πλουτισμό-φιλοδοξία.

Η Μιλένα Αποστολάκη, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και φοίτησε στο Αρσάκειο Ψυχικού. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Το βιογραφικό της Μιλένας Αποστολάκη περιλαμβάνει εργασία στη Νομική Υπηρεσία της Ολυμπιακής Αεροπορίας (από το 1989), σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Washington, DC και στο Νομικό Γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου (1993-1995).

Υπήρξε ειδική συνεργάτης και πολιτική φίλη για χρόνια Ευάγγελου Βενιζέλου. Η Μιλένα Αποστολάκη εξελέγη βουλευτής Β’ Αθήνας στις εκλογές του 2000, 2004, 2007 και 2009.

Από τον επεισοδιακό γάμο της Μιλένας Αποστολάκη με τον επιχειρηματία Πολυχρόνη Συγγελίδη (Citroen Hellas, Skoda Hellas, Chrystler Hellas), η όμορφη πολιτικός απέκτησε ένα γιο.

Το ζεύγος χώρισε το 2004, αλλά το διαζύγιο Αποστολάκη-Συγγελίδη ήταν επεισοδιακό. Ο Πολυχρόνης Συγγελίδης κινήθηκε ποινικά εναντίον της Μιλένας, κατηγορώντας την ότι παραβίαζε τους όρους επικοινωνίας με το παιδί τους.

Για την υπόθεση αυτή, η βουλή αρνήθηκε την άρση της ασυλίας της Μιλένας Αποστολάκη. Στην συνέχεια ο Συγγελίδης έφερε την υπόθεση προ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου δικαιώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2010.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι της Μιλένας Αποστολάκη της καταμαρτυρούν πολλά, από χλιδάτη ζωή και υπέρμετρο πλουτισμό μέχρι υπέρμετρη φιλοδοξία και εγωπάθεια. Το troktiko έγραφε για την Μιλένα Αποστολάκη:

«Τον Αύγουστο του 2003 ανακοινώνει στον μελλοντικό σύζυγό της ότι είναι έγκυος, και αξιώνει από τον Πολυχρόνη Συγγελίδη να την παντρευτεί για να μην γίνει στόχος σχολιασμών. Σαν καλή σύζυγος του υπόσχεται ότι μετά τον γάμο θα παραμείνει σπίτι της και θα μεταμορφωθεί σε καλή νοικοκυρά–δούλα και κυρά.

Ο γάμος γίνεται τον Σεπτέμβριο, αλλά μετά τον μήνα του μέλιτος του ανακοινώνει την πρόθεσή της να να βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2004 στη Β’ Αθηνών.

Ο ερωτευμένος σύζυγος υποχωρεί και μάλιστα χρηματοδοτεί ο ίδιος την εκλογική της εκστρατεία.

Το καλοκαίρι του 2004 η Μιλένα αξιώνει από τον σύζυγό της να αγοράσει ένα σκάφος μεγαλύτερο από του αδερφού του, γιατί ήταν αδιανόητο εκείνη να έχει σκάφος 28 μόλις μέτρων, και ο κουνιάδος της να έχει 30 μέτρα σκάφος.

Δεν σταματάει όμως εκεί και εκτός από τις τεράστιες αγορές στο Κολωνάκι, δίνει την πιστωτική κάρτα του άντρα της στην αδερφή της και η δεύτερη την χρεώνει με 150.000 ευρώ σε οκτώ μήνες. Το ποτήρι ξεχειλίζει και οι σκλάβοι ξεσηκώνονται, οπότε ο σύζυγος ζητάει διαζύγιο.

Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται όταν η Μιλένα, προκειμένου να δώσει το διαζύγιο αξιώνει διατροφή 10.000 ευρώ μηνιαίως και την αγορά ενός διαμερίσματος 150 τμ στο Ψυχικό, Κολωνάκι ή Φιλοθέη (αξίας 1.350.000 ευρώ), προκειμένου ο Συγγελίδης να μπορεί να επισκέπτεται το παιδί του.

Λίγα χρόνια μετά, η Μιλένα Αποστολάκη δηλώνει στον ΑΝΤ1 97,2: “Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα έχει ανθρώπους που δεν προκαλούν και ακολουθούν μια άλλη στάση ζωής με την συμπεριφορά και την αξιοπρέπεια τους”.»

Διαβάστε ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται στον ανασχηματισμό 2010, τι δείχνει η δημοσκόπηση της GPO για πρόθεση ψήφου και δείτε την Τίνα Μπιρμπίλη με μπικίνι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.