Μετεγγραφές φοιτητών: κριτήρια, αιτήσεις στο minedu.gov.gr
1.10.2010 | Κοινωνια, Παιδεια

Ποια τα νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών; Ποιοι οι δικαιούχοι μετεγγραφής και πώς γίνεται η αίτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας minedu.gov.gr;

Η νέα εγκύκλιος για τις μετεγγραφές φοιτητών στάλθηκε στα πανεπιστήμια από το υπουργείο Παιδείας. Φέτος για πρώτη φορά οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στο www.minedu.gov.gr, ενώ η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί εντός δέκα ημερών.

Στα κριτήρια μετεγγραφής φοιτητών διατηρούνται οι διατάξεις που καθιστούν σε ευνοϊκή θέση τους τρίτεκνους. Παράλληλα, επιτρέπονται οι μετεγγραφές σε περίπτωση φοιτητών και των αδελφών τους, οι οποίοι φοιτούν ή πρόκειται να φοιτήσουν σε δύο διαφορετικά ιδρύματα της περιφέρειας. Σημειώνεται ότι έχουν το δικαίωμα να μετεγγραφούν στο ένα από τα δύο ιδρύματα, εφόσον υπάρχουν αντίστοιχα με τις σπουδές τους τμήματα. Αναλυτικά οι δικαιούχοι μεταγραφής είναι:
1. Πολύτεκνοι γονείς και τέκνα πολυτέκνων.
2. Γονείς και τέκνα πολυμελών οικογενειών με τρία ζώντα τέκνα από νόμιμο γάμο, εφόσον κανένα από αυτά δεν υπερβαίνει το 26ο έτος της ηλικίας του, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων αγάμων μητέρων.
3. Τέκνα των θυμάτων της τρομοκρατίας.
4. Ορφανοί φοιτητές από τον ένα ή και από τους δύο γονείς, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ.
5. Φοιτητές ή σπουδαστές που κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στα ΤΕΦΑΑ ή σε άλλη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ πέτυχαν μια από τις εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις.
6. Φοιτητές ή σπουδαστές με αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε τμήμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων, οι οποίοι επιθυμούν τη μετεγγραφή τους σε τμήματα Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. που δεν ανήκουν στα Τμήματα του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης.
7. Αδέλφια που φοιτούν σε τμήματα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους και που επιθυμούν τη μετεγγραφή τους κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος σε αντίστοιχα τμήματα Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. του ιδίου νομού, τα οποία δεν ανήκουν στα τμήματα του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης.

Οι δικαιούχοι μετεγγραφής των παραπάνω κατηγοριών μετεγγράφονται χωρίς ποσοτικό περιορισμό και πέραν του συνολικού ποσοστού των κάθε φύσεως μετεγγραφών και κατατάξεων. Διαβάστε τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετεγγραφής, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον ηλεκτρονικό και έντυπο τρόπο υποβολής των αιτήσεων μετεγγραφών εδώ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr.

Παράλληλα τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή από 30 Σεπτεμβρίου 2010 και έως τις 05 Οκτωβρίου 2010, η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Αιτήσεων Εισαγωγής σε Φοιτητικές Εστίες, που λειτουργεί με ευθύνη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ). Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΙΝ, κάνοντας χρήση του Κωδικού Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων εισαγωγής στις φοιτητικές εστίες είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση http://esties.ein.gr.

Διαβάστε τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και πώς να επιλέξετε ιδιωτικό κολλέγιο στην Ελλάδα.

Γράψτε ένα σχόλιο:

Παρακολουθείστε τα σχόλια μέσω RSS. Το fimes.gr υποστηρίζει την ελευθερία λόγου χωρίς ύβρεις και spam.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Το Fimes.gr προστατεύεται από άδεια Creative Commons Άδεια Creative Commons.
Επιτρέπεται η αναδημοσίεση με υποχρεωτική προσθήκη link στην πηγή.