Φθηνότερη ΔΕΗ: ποιοι δικαιούνται 10-20% μειωμένο τιμολόγιο
1.10.2010 | , Οικονομια, Τεχνολογια

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση στη ΔΕΗ με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο; Ποια η διαδικασία αιτήσεων στο www.dei.gr και πώς επιτυγχάνουμε ακόμα φθηνότερο ρεύμα με φωτοβολταϊκά;

Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, Α.Μ.Ε.Α. και πολύτεκνοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας που είναι 10-20 % φθηνότερο από το ισχύον οικιακό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. Αναλυτικά, στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ δικαιούνται να να ενταχθούν:
– Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών-συνταξιούχων και όσοι είναι γονείς τριών τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους είναι μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής. Το κοινωνικό τιμολόγιο αντιστοιχεί σε έκπτωση 10%.
– Άνεργοι (για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, την 30η Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους) με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών-συνταξιούχων. Έκπτωση 20 %.
– Άτομα με αναπηρία πάνω από 67% ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία πάνω από 67%, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου. Έκπτωση 20%.

Το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ εφαρμόζεται αποκλειστικά για την κατανάλωση της κύριας κατοικίας. Η ένταξη σε αυτό γίνεται για ένα ημερολογιακό έτος. Η υποβολή της αίτησης γίνεται είτε από την ιστοσελίδα της Δ.Ε.Η. (www.dei.gr) είτε τηλεφωνικά στο 210 9298000. Από 18/10/2010 η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και στα Κ.Ε.Π. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
1. Για υποβολή στην ιστοσελίδα ή τηλεφωνικά:
– Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος (απαιτείται η δεύτερη σελίδα που αφορά στα δημοτικά τέλη κ.λπ.) με ημερομηνία έκδοσης οπωσδήποτε μεταγενέστερη της 27/9/2010.
– Α.Φ.Μ. του αιτούντος και του/της συζύγου.
– Αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
2. Για υποβολή στα Κ.Ε.Π.:
Τα παραπάνω και επιπλέον:
– Ταυτότητα δικαιούχου ή, αν υποβληθεί η αίτηση από τρίτο πρόσωπο, ταυτότητα του τρίτου και εξουσιοδότηση ή υπεύθυνη δήλωση ότι εκπροσωπεί τον δικαιούχο.

Περισσότερες πληροφορίες για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο μπορείτε να λάβετε τηλεφωνικά στα 2109797400 του Υ.ΠΕ.Κ.Α. και 2109298000 της Δ.Ε.Η., στα Κ.Ε.Π. μετά τις 18/10/2010 και στην ιστοσελίδα www.dei.gr.

Περαιτέρω μείωση του λογαριασμού μπορείτε να επιτύχετε πουλώντας ρεύμα στη ΔΕΗ από φωτοβολταϊκά στην ταράτσα του σπιτιού σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ταράτσα. Αφού εγκαταστήσετε τα φωτοβολταϊκά, η ΔΕΗ αγοράζει ενέργεια από εσάς σε εξασφαλισμένη τιμή. Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος δωρεάν για να μάθετε πώς μπορείτε να πληρώνετε φθηνότερο ρεύμα με φωτοβολταϊκά.

1 Σχόλιο »

  • ΓΙΑΝΝΗΣ:

    ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ??

Γράψτε ένα σχόλιο:

Παρακολουθείστε τα σχόλια μέσω RSS. Το fimes.gr υποστηρίζει την ελευθερία λόγου χωρίς ύβρεις και spam.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Το Fimes.gr προστατεύεται από άδεια Creative Commons Άδεια Creative Commons.
Επιτρέπεται η αναδημοσίεση με υποχρεωτική προσθήκη link στην πηγή.