Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Αθήνας

Ποιοι οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Αθήνας σύμφωνα με τα αποτελέσματα των σταυρών στις εκλογές 2010; Ποια τα ονόματα των νέων δημοτικών συμβούλων της Αθήνας 2011-2014;

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καλωσόρισε το απόγευμα τους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους στα γραφεία του συνδυασμού του με τα λόγια «Ξεκίνησα χωρίς κομματική ταυτότητα και θα συνεχίσω χωρίς κομματική ταυτότητα».

Ο Γιώργος Καμίνης τόνισε την ανάγκη να συνεχισθεί το πολυκομματικό εγχείρημα για το δήμο της Αθήνας: «Κερδίσαμε την πόλη, είπε χαρακτηριστικά, κι αυτό ήδη έχει εγγραφεί ως υποθήκη. Δεν παραμερίσθηκαν απλώς οι κομματικές ταυτότητες. Εδώ εμείς παλέψαμε και καταφέραμε να χτίσουμε ακόμη μια: Του πολίτη που μπορεί να ξεπερνά τα παραδοσιακά στεγανά και να κινητοποιείται μαζί με άλλους χωρίς να εμποδίζεται από διαχωριστικές γραμμές».

Από τον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη εκλέγονται 29 δημοτικοί σύμβουλοι και σύμφωνα με την μέχρι στιγμής καταμέτρηση προηγούνται ανα δημοτικό διαμέρισμα οι εξής:
1ο Διαμέρισμα: Φιλίνη Αννα, Δοξιάδη Ευφροσύνη, Αντωνοπούλου Αγγελική, Δωρή Αικατερίνη
2ο Διαμέρισμα: Κουβέλη Μαρία, Αναγνωστόπουλος Γεώργιος, Παπανδρέου Γεώργιος
3ο Διαμέρισμα: Μπιλιάνη Κυριακή, Κόκκινος Νικολάος
4ο Διαμέρισμα: Κοντοσταθάκου Ευαγγελία, Γιαννοπούλου Καλλιόπη, Μπρούλιας Γεώργιος, Κατσούλη Ελένη, Βαρελάς Ανδρέας
5ο Διαμέρισμα: Τομπάζης Αλέξανδρος, Αντωνόπουλος Αγγελος, Σφακιανάκης Ιωάννης, Σπυροπούλου Σουλτάνα, Λαμπρακάκης Επαμεινώνδας
6ο Διαμέρισμα: Μπέης Παναγιώτης, Παπαχελά Νέλη, Δραγούμης Φίλιππος, Προβατάς Φώτης, Χατζηγιαννάκη Αννα
7ο Διαμέρισμα: Γεννηματά Ιωάννα, Γαλανάκη Ρέα, Ψαράκη Παναγιώτα, Αβραντίνης Αναστάσιος, Αγγελίδου Σταυρούλα

Από το συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη εκλέγονται μόλις 11 δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Αθήνας (συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Κακλαμάνη). Την εκλογή τους φαίνεται να πετυχαίνουν ο Ηλίας Ψινάκης (που όμως απειλεί με παραίτηση αν συνεχιστούν οι βολές εναντίον του από συνυποψήφιους του συνδυασμού του), η Βάσια Τριφύλλη και η Αννα Βερούλη. Μάχη δίνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρ. Τεντόμας, Κατερίνα Κατσαμπέ, Τόνια Κανελλοπούλου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γ. Δημόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Λ. Σκιαδάς, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ν. Βαφειάδης, ο πρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής Βασ. Κορομάντζος, ο Θ. Μπεχράκης, ο Φ. Ιγνατίου, ο Θαν. Καφέζας, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Νίκος Αβραμίδης και ο Χρ. Ακριτίδης.

Η τελική κατάταξη με βάση τους σταυρούς στο 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων είναι: Σπυράκος Αθανάσιος-Τζομπανάκη Μαρία- Καλαμπόκας Μανόλης- Βερούλη Άννα – Ακριτίδης Χρόνης- Καφέζας Αθανάσιος. Επειδή από το 7ο διαμέρισμά θα εκλεγούν 2-3 δημοτικοί σύμβουλοι από το συνδυασμό Κακλαμάνη, ελπίδες εκλογής έχουν οι 3 πρώτοι: Σπυράκος- Τζομπανάκη -Καλαμπόκας.

Δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Αθήνας θα είναι επίσης ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ, η Ελένη Πορτάλιου που ηγήθηκε του συνδυασµού του ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής του συνδυασµού «Επιµένουµε Αθήνα» Γιώργος Αµυράς, γνωστός από την εκποµπή «Μένουµε Ελλάδα».

Στο νέο δημοτικό συµβούλιο του Δήμου Αθήνας θα κληθούν επίσης να συνυπάρξουν ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος µιλάει για πολιτική που ακολουθούν «οι νεοναζί για να κάνουν την οργή µίσος για τους µετανάστες» µε τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, που υποστηρίζει πως «οι κεντρικές γειτονιές της πόλης έχουν γίνει άντρα εγκληµατικότητας, όπου δεν ακούς πλέον ελληνικά».

Διαβάστε τα αποτελέσματα των εκλογών 2010 σε δήμους Αθήνας, τους σταυρούς-δημοτικούς συμβούλους σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά και τους νέους δημοτικούς συμβούλους σε Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.