Εκλογές 2010 Αποτελέσματα: σταυροί, σύμβουλοι σε μεγάλους Δήμους

Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι προηγούνται σε σταυρούς στους Δήμους Αθήνας, Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας, Λευκάδας, Ιωαννίνων; Σταυροδοσία στις Δημοτικές εκλογές 2010.

Αν και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για σταυρούς στις εκλογές δεν έχει ακόμα γίνει επίσημα από τα περισσότερα Πρωτοδικεία της χώρας, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εξασφαλίσει μια θέση στα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Τη μάχη του σταυρού στους μεγάλους δήμους αναμφισβήτητα έχουν κερδίσει στους περισσότερους δήμους τα πρόσωπα που είναι αναγνωρίσιμα στους συνδημότες τους, όχι από την πολιτική τους δράση, αλλά από την παρουσία τους στο θέατρο και την τηλεόραση.

Στο Δήμο Αθήνας πρώτος από το ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη έρχεται ο Ηλίας Ψινάκης με 8.230 σταυρούς. Δεύτερη η Βάσια Τριφύλλη, ενώ υψηλά ποσοστά καταγράφουν οι περισσότεροι «αναγνωρίσιμοι» υποψήφιοι όπως ο Γιώργος Κατσαρός, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο Νίκος Ψαράς, Άννα Βερούλη και Μαρία Τσομπανάκη.

Εκτός από τον κ. Ψινάκη, πολλοί επώνυμοι εκλέγονται με σταυρό στις εκλογές 2010, όπως ο Σωκράτης Αλαφούζος στο Δήμο Γλυφάδας, ενώ για μία θέση στα τοπικά συμβούλια κονταροχτυπιούνται οι: Θάνος Καλλιώρας, Μαίρη Βιδάλη στην περιφέρεια Αττικής, Βάσια Παναγοπούλου και Μαρία Γεωργιάδου (Κηφισιά), Κατερίνα Γιουλάκη (Μαρούσι), Μάκης Δελαπόρτας (Αργυρούπολη), Διονύσης Μακρής (Θεσσαλονίκη), Γιώργος Σιγάλας (Πειραιάς), Χάρης Κατσιμίχας (Άγ. Δημήτριος), Μανούσος Μανουσάκης (Σπάρτη).

Στο Δήμο Πάτρας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ο υποψήφιος που πάει αρκετά καλά στο συνδυασμό του Γιάννη Δημαρά καθώς όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πρώτος ως προς τις ψήφους, ενώ ακολουθεί η Λένα Καλεντζώτη με επίσης αξιοσημείωτο αριθμό ψήφων. Σύμφωνα με τις πρώτες καταμετρήσεις σταυρών, στο συνδυασμό του Κώστα Χριστόπουλου προηγούνται οι κκ. Μανωλοπούλου, Πολίτης, Ιγγλέση, Μπακόπουλος, Σταματιάδου, Σύφαντος, Σπεντζοπούλου- Κουνάβη.

Ο Άμπετ Χασμάν φαίνεται πως αναδεικνύεται μεγάλος νικητής των εκλογών συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους, σε ό,τι αφορά το συνδυασμό του Δημήτρη Κατσικόπουλου. Στο Κεντρικό διαμέρισμα ακολουθούν σε αριθμό ψήφων οι: Αλέξης Σκαρμέας, Γιάννης Ταπεινός, Αντώνης Χαροκόπος, Γιώργος Ζαφειρόπουλος, Θανάσης Κολλιτσίδας, Ιάσων Φωτήλας, Νίκος Λύρας, Δημήτρης Αλεξίου και Ανδρέας Μάζης.

Στο Δήμο Ηρακλείου ποσοστό που πέτυχε ο Γιάννης Κουράκης έδωσε στην παράταξη “Ηράκλειο – Ανοιχτοί ορίζοντες”, σε συνεργασία με την “Ηράκλεια Πρωτοβουλία”, 35 συνολικά έδρες συμβούλων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, ο συνδυασμός του επανεκλεγμένου δημάρχου παίρνει από 1 έδρα σε καθεμία από τις 8 εκλογικές περιφέρειες του δήμου. Από ‘κει και πέρα, με βάση την κατανομή του υπολοίπου των εδρών, ο συνδυασμός του Γιάννη Κουράκη κερδίζει ως πρώτη δύναμη 1 ακόμη έδρα στην 1η εκλογική περιφέρεια, άλλες 4 στη 2η, άλλες 8 στην 3η περιφέρεια, άλλες 12 στην 4η και τέλος άλλες 2 στην περιφέρεια Αλικαρνασσού. Συνολικά λοιπόν από το συνδυασμό του Γιάννη Κουράκη εκλέγονται 2 δημοτικοί σύμβουλοι στην 1η εκλογική περιφέρεια, 5 στη 2η, 9 στην 3η, 13 στην 4η, 3 στην Αλικαρνασσό και από 1 δημοτικός σύμβουλος στις περιφέρειες Τεμένους, Γοργολαΐνη και Παλιανής. Σύνολο δηλαδή 35 δημοτικοί σύμβουλοι.

Στο Δήμο Λάρισας με το συνδυασμό του κ. Τζανακούλη -ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ- τους περισσότερους ψήφους συγκεντρώνουν οι κύριοι Κελλάς Χρήστος, Μήτσιος Αθανάσιος και Καλαμπαλίκης Κωνσταντίνος.

Εκτός από το παρατεταμένο «σασπένς» το βράδυ των εκλογών, για το ποιος συνδυασμός θα επικρατήσει στο νέο διευρυμένο Δήμο Ιωαννιτών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε και η εικόνα των σταυρών που συγκέντρωναν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων. Στην παράταξη της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» του Νίκου Γκόντα η «πρωτιά» στα 110 από τα 144 εκλογικά τμήματα (ποσοστό 76,39%) φαίνονταν να είχε «κλειδώσει» για τον Βασίλη Κοσμά (1.642 σταυροί). Ακολουθούσε ο Αχιλλέας Σίντος με 1.321 και η Άννα Ασημακοπούλου με 1.267. Στην «Ενότητα Πολιτών» του Φ. Φίλιου πρώτος κατατάσσονταν ο Μωυσής Ελισάφ με 1.663 σταυρούς, ακολουθούσε ο Θωμάς Μπέγκας με 1.455 και ο Γεώργιος Βίνης με 1.028.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις άλλες παρατάξεις της αριστεράς για πρώτη φορά, μετά από χρόνια θα εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο με μία έδρα: η «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ιωαννιτών» με επικεφαλής τον Δημ. Τασιούλα, η «Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (Δ.Ρ.Α.ΣΥ.)» του Στ. Σκοπούλη, η «Δημοτική Κίνηση Γιαννίνων – τρια κλικ αριστερά» του Χρ. Μαντά.

Στο Δήμο Λευκάδας με το συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Κώστα Αραβανή πρώτοι εκλέγονται, η Σκιαδά-Πετούση Ζωίτσα του Νικολάου, η Μακρυγιώργου Νίκη (Λίνα) και ο Ρόκκος Στυλιανός.

Διαβάστε τη σταυροδοσία σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, τους σταυρούς στις εκλογές για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, τις ανίερες συμμαχίες στο Δήμο Πειραιά, τα αποτελέσματα στους Δήμους Αθήνας και τα αποτελέσματα στους δήμους Θεσσαλονικης-Μακεδονίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.