Εκλογές 2010 Αποτελέσματα: Σταυροί σε όλες τις Περιφέρειες

Ποιοι σύμβουλοι προηγούνται σε σταυρούς στις Περιφέρειες Αττικής (Σγουρός, Κικίλιας), Μακεδονίας, Θράκης, Πελοποννήσου, Δυτικής-Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Αιγαίου; Σταυροδοσία στις Περιφερειακές εκλογές 2010.

Νέα πρόσωπα αλλά και πολλές απουσίες δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές για τις περιφέρειες της χώρας, ενώ οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις στα κομματικά επιτελεία κορυφώνονται, με 11 από τις 13 περιφέρειες να κρίνονται στον β΄ γύρο.

Στην Αττική, όπου εκλέγονται 101 περιφερειακοί σύμβουλοι από το ψηφοδέλτιο του Γ. Σγουρού προηγούνται οι Αννα Ροκοφύλλου, Β. Κόκκαλης, Λιλίκα Βασιλάκου, Κ. Μπαστάς, Α. Ζανιάς, Γ. Φουντάς, Π. Λούσκος, Γ. Καστρινάκης, Μ. Αδαμοπούλου, Τ. Χαλκιάς (ηθοποιός), Α. Πολυζωγόπουλος και Ν. Καλιωράκης.

«Επτασφράγιστο» μυστικό κρατούσε το επιτελείο του κ. Β. Κικίλια, μέχρι αργά το βράδυ, τα πρόσωπα που προηγούνται σε σταυρούς και διεκδικούν την εκλογή τους. Αποτελέσματα, σταυροί σε δήμους της Αττικής.

Στην Κεντρική Μακεδονία, ο αδερφός του Π. Ψωμιάδη, Διονύσης –στην επιλογή του οποίου ως αντιπεριφερειάρχη είχε αντιδράσει ο κ. Σαμαράς– προηγείται στους περιφερειακούς συμβούλους του νομού Θεσσαλονίκης με 13.242 σταυρούς. Ακολουθούν οι Γ. Τσαμασλής, Μ. Τζόλλας, ενώ από την παράταξη του κ. Μ. Μπόλαρη, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στον νομό Θεσσαλονίκης είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Β. Ελλάδας, κ. Μπ. Μπαρμπουνάκης. Αποτελέσματα, σταυροί στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη Δυτική Μακεδονία, στον νομό Κοζάνης, τον μεγαλύτερο σε πληθυσμό νομό, προηγείται για την παράταξη του κ. Δακή ο κ. Π. Πλακεντάς και απ’ την παράταξη του κ. Παπαϊορδανίδη η κ. Ελένη Μεντεσίδου–Πινίδου.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου η ανάδειξη περιφερειάρχη είναι ένα από τα «ντέρμπι», από την παράταξη του κ. Γιαννακίδη (Εβρος) προηγείται ο κ. Γ. Ούστογλου και από την παράταξη του κ. Παυλίδη ο κ. Χ. Γαλαζούλας.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, από τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη, φαίνεται να προηγούνται σε σταυρούς οι Αγγ. Παπαγγελόπουλος, Ν. Πετρόπουλος, Ευαγγελία Αδάμ–Σπανογιάννη. Από τον συνδυασμό του Δ. Δράκου έρχονται πρώτοι οι Σπ. Παπαθεοφάνους, Κ. Λέγγας, Μαρία–Ελένη Σούκουλη. Αποτελέσματα, σταυροί στην Πελοπόννησο.

Στη Δυτική Ελλάδα, θα εκλεγούν 22 περιφερειακοί σύμβουλοι από την Αχαΐα, 16 από την Αιτωλοακαρνανία και 13 από την Ηλεία. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, στον νομό Αχαΐας με το ψηφοδέλτιο του Απ. Κατσιφάρα προηγούνται οι Γ. Αγγελόπουλος, Θ. Πετρόπουλος, Κ. Καρπέτας, Γ. Φεσσιάν, Γ. Αθανασόπουλος, Δ. Δουγένης και Τρ. Φωτόπουλος. Με τον συνδυασμό του Γ. Παπαναστασίου προηγούνται οι Αρ. Μπουχάγιερ, Π. Σακελλαρόπουλος, Ν. Πυλαρινός, Ν. Σταθακόπουλος και Δ. Θεοδωρόπουλος. Αποτελέσματα, σταυροί στην Πάτρα.

Γυναίκες συγκαταλέγονται, μέχρι στιγμής, στις πρώτες τριάδες σε σταυρούς στην περιφέρεια Ιονίων νήσων. Στη «Νέα Ιόνιο Πολιτεία» (Ν.Δ.) του Σπ. Σπύρου, η κ. Ειρήνη Στεφάτου έχει, κατά πληροφορίες, συγκεντρώσει 1.011 σταυρούς, ακολουθούμενη από τους Ευάγγ. Φιοραβάντε (929), Τζόγια Γρούζη (854), ενώ από τον συνδυασμό «Ιόνιο Αρχιπέλαγος» (ΠΑΣΟΚ) του Ηλία Μπεριάτου, οι πληροφορίες φέρνουν πρώτη την κ. Παρθενόπη Αλεξανδροπούλου (1.079), ακολουθούμενη από τους Αν. Βαλλιανάτο (1.057), Ασημίνα Γαβριελάτου (824). Αποτελέσματα, σταυροί στη Λευκάδα.

Ακόμη δύο νέες γυναίκες, η Θεανώ Βρέντζου και η Εφη Κουτεντάκη, σάρωσαν στην περιφέρεια Κρήτης καθώς ξεπέρασαν τις 10.000 σταυρούς, με τον συνδυασμό του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη. Μεγάλη μερίδα ψήφων έλαβαν ο Φ. Ζαμπετάκης, η μηχανικός Βιργινία Μανασάκη και ο επιχειρηματίας Α. Κοκολάκης. Στο ψηφοδέλτιο του Δ. Γιαννουλάκη στο Ηράκλειο εκλέγεται ο Ζαχ. Κεφαλογιάννης, ενώ στα Χανιά στον συνδυασμό που στηρίχθηκε από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πρωτιά ο Γ. Κονταξάκης. Αποτελέσματα, σταυροί στην Κρήτη.

Στην περιφέρεια Ηπείρου προηγούνται από την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου οι ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (6687 σταυροί)
ΠΟΤΣΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ (6182), ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (4692), ΠΛΙΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (4609), ΠΕΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (4522), ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (4498). Από το συνδυασμό ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ οι ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (7356 σταυροί), ΚΑΣΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 6157, ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 6123, ΖΗΚΙΔΟΥ-ΝΤΑΣΣΗ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ 4744, ΖΟΥΜΠΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 3881, ΑΡΛΕΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 3774, ΚΙΤΣΑΝΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 3624. Από τη Λαική Συσπείρωση Ηπείρου προπορεύονται οι Έξαρχος Νικόλαος (94 σταυροί), Τασούλας Απόστολος (771), Σιούτης Βασίλειος (582). Αποτελέσματα, σταυροί στο Δήμο Ιωαννίνων.

Στην περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, από τον συνδυασμό του περιφερειάρχη κ. Γ. Μαχαιρίδη, εκλέγονται οι Δ. Κρεμαστινός (ξάδελφος του ιατρού πρώην υπουργού), Α. Μπαφίτη, Δ. Μουτάφη, Τ. Φάκα, Δ. Διακοσταυριανού, Φ. Λίσβος, Δ. Γρυπάρης, Μ. Κυπραίου, Μ. Ερωτόκριτος κ.ά. Από τον «αντίπαλο» συνδυασμό του κ. Χ. Κόκκινου εκλέγονται οι Β. Γιαννακάκης, Γ. Ζωγραφίδης, Μ. Καραγιάννη κ.ά.

Στην περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, μέχρι στιγμής πρώτοι σε σταυρούς έρχονται στη Χίο από τον συνδυασμό του Π. Βογιατζή (Ν.Δ.) οι Στ. Καρματζής (2.890), Ιω. Μαλαφής (2.525), Ευ. Μελιτζανής (1.856) και από εκείνον του Νάσου Γιακαλή (ΠΑΣΟΚ), οι Μ. Κράκαρης (1.912), Λίτσα Λύκου (1.995) και Γ. Μερούσης (1.585).

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προηγούνται σε σταυρούς οι Βουρδανός Δημήτριος, Καπελέρης Σταμάτιος και Μπαντούνας Γεώργιος.

Διαβάστε τους σταυρούς στις εκλογές για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, τη στραυροδοσία σε μεγάλους Δήμους, τις ανίερες συμμαχίες στο Δήμο Πειραιά, τα αποτελέσματα στους Δήμους Αθήνας, τα τελικά αποτελέσματα στους δήμους Θεσσαλονικης-Μακεδονίας και τα επίσημα αποτελέσματα στις 13 περιφέρειες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.