Εκλογές 2010 Αποτελέσματα: Δήμοι, Σταυροί Κρήτη

Ποια τα αποτελέσματα των εκλογών 2010 στην Κρήτη; Ποιοι παίρνουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης σε Δήμους-Περιφέρειες; Αποτελέσματα για Περιφερειακούς συμβούλους και σταυρούς.

Με μεγάλη καθυστέρηση έρχονται τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για σταυρούς στις εκλογές 2010 από την Κρήτη, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Στο Δήμο Ηρακλείου παρόντες στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα είναι και οι 16 εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι του επανεκλεγέντος δημάρχου Γιάννη Κουράκη, ο συνδυασμός του οποίου -εκτός απροόπτου- παίρνει 35 έδρες. Παρά ταύτα υπάρχει μεγάλη ανανέωση στο νέο δημοτικό συμβούλιο, καθώς οι 19 σύμβουλοι του Γιάννη Κουράκη είναι νέοι, ενώ από τη σημερινή αντιπολίτευση δεν θα είναι κανένας στο νέο σώμα. Στο νέο 49μελές δημοτικό συμβούλιο ο Μαν. Παγωμένος εκλέγεται για πολλοστή φορά πρώτος και με διαφορά δημοτικός σύμβουλος, με δεύτερο τον Γ. Παρασύρη. Στα νέα πρόσωπα του δημοτικού συμβουλίου ξεχωρίζει η γιατρός Μαρία Τζιράκη, η Μαρία Ξημέρη-Ξυλούρη, η Μαρία Τιτομιχελάκη, ο Δ. Σπυριδάκης και ο γνωστός ποδοσφαιριστής Ν. Μαχλάς.

Στην Περιφέρεια Κρήτης η Θεανώ Βρέντζου έσπασε το φράγμα των 15.000 , ενώ εντυπωσιακή εμφάνιση και για τη “ρούκι” των εκλογών Ευχαριστία (Εφη) Κουτεντάκη που με τους 10.000 σταυρούς είναι το νέο λαμπερό πρόσωπο των εκλογών όπως και ο κ. Φάνης Ζαμπετάκης που έφτασε τους 8.000 σταυρούς. Εντυπωσιακή εμφάνιση και για την νεοεμφανιζόμενη πολιτικό μηχανικό Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη, τον επιχειρηματία Αλέξη Κοκολάκη. Την 15αδα των περιφερειακών συμβούλων για το νομό Ηρακλείου (στο ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη) συμπληρώνουν ο Γ. Αλεξάκης, Αλ. Ξημεριτάκης, Γ. Πιτσούλης, Γ. Μαρής, Ν. Ξυλούρης, Πόπη Δασκαλάκη, Ι. Λεονταράκης, Εμμ. Αλεξάκης, Δ. Σαρρής και Σταύρος Τζεδάκης. Πιο πίσω ακολουθούν οι Φαρσάρης, Λαδωμένος, Επιτροπάκης, Δοριάκης, Ματαλιωτάκης, Φραγκάκης κ.α. Έκπληξη πρώτου μεγέθους το ότι δεν κατάφεραν να εκλεγούν 2 εν ενεργεία αντινομάρχες οι κ. Πατεμτζής και Αστρινάκης, αλλά και ο νομαρχιακός σύμβουλος Εμμανουήλ Σκαρβελάκης.

Στο ψηφοδέλτιο του κ. Γιαννουλάκη (εκλέγει στο σύνολο της Κρήτης 7 συμβούλους) σίγουρα εκλέγεται ο ίδιος και ο αντιπεριφερειάρχης του κ. Νεκτάριος Σερλάκης. Αλλά σίγουρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι και ο Ζαχ. Κεφαλογιάννης που πήρε πάνω από 6.000 σταυρούς 3 φορές πάνω από τον συνυποψήφιό του κ. Σπαθαράκη. Πολύ καλά πήγαν οι Ελ. Ασπετάκης, ο Γ. Κοκαράκης, ο Πρ. Γενιτσαρίδης, ο Αντ. Σφακιανάκης, ο Μπάμπης Φραγκιαδάκης και ο Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Στο συνδυασμό του κ. Πλακιωτάκη (βγάζει 6 έδρες στην Κρήτη) θα εκλεγεί ο ίδιος και ο αντιπεριφερειάρχης του Κ. Μπαντουβάς. Από την κατανομή των εδρών θα δείξει εάν θα είναι τελικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Γρηγόρης Πασπάτης με περισσότερους από 3.700 σταυρούς, ενώ λίγο πίσω βρέθηκε ο Κ. Κεφαλογιάννης. Πολύ καλά πήγαν ο κ. Γιάννης Οικονόμου, Γιάννης Ξυλούρης, Μαρίνος Παττακός, Γ. Μπαμιεδάκης, Γ. Βιδάκης κ.α. αλλά φυσικά δεν εκλέγονται. Ο κ. Στέλιος Ορφανός (εκλέγει 3 συμβούλους) σίγουρα εκλέγεται ο ίδιος και ο αντιπεριφερειάρχης του Βρύσαλης ως σύμβουλος. Πιθανώς να εκλεγεί και από τα Χανιά ο αντίστοιχος σύμβουλος.

Στο νομό Ηρακλείου έκανε στο συνδυασμό της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ενυπωσιακή εμφάνιση ο Κ. Ξυλούρης αλλά δεν εκλέγεται, ενώ καλά πήγε η κ. Μαρία Κοκοσάκη-Σαλούστρου, ο Γιάννης Γωνιωτάκης κ.α. Στο ψηφοδέλτιο του κ. Σταθάκη εκλέγεται ο ίδιος και ένας ακόμη σύμβουλός του με τον καλύτερο αριθμό ψήφων πάντως να παίρνει ο κ. Μιχάλης Σκορδαλάκης (δεν εκλέγεται). Ο κ. Ανηψητάκης εκλέγεται ο ίδιος, ενώ τις περισσότερους ψήφους πήρε η κ. Μαρία Κουβίδη. Τέλος, μία έδρα με βάση τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών καταλαμβάνει και από την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση ο κ. Σεραφείμ Ρίζος.

Δημοτικές εκλογές 2010 Αποτελέσματα
Εάν ο Δήμος σας δεν αναφέρεται εδώ, γράψτε το στα σχόλια και θα προσθέσουμε τα αποτελέσματα του.

Δήμος Ηρακλείου
ΚΟΥΡΑΚΗΣ Ι.(ΠΑΣΟΚ) 71.81%
ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ Ε.(ΚΚΕ) 12.13%
ΗΛΙΑΔΑΚΗΣ Α.(Ανεξ.) 9.55%
ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ Κ.(ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) 6.49%

Δήμος Χανίων
ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ Ε.(ΠΑΣΟΚ) 39.44%
ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ Γ.(Ανεξ.) 26.32%
ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ Κ.(ΝΔ) 16.45%
ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ Α.(Ανεξ.) 12.36%
ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Ν.(ΚΚΕ) 5.42%

Δήμος Αγίου Νικολάου
ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ Δ.(Ανεξ.) 50.62%
ΚΑΡΑΤΣΗΣ Π.(Ανεξ.) 36.75%
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Β.(ΚΚΕ) 12.62%

Δήμος Ρεθύμνου
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ Γ.(ΠΑΣΟΚ) 73.14%
ΝΙΝΟΣ Ν.(ΝΔ) 11.87%
ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Κ.(Ανεξ.) 5.46%
ΒΛΑΣΤΟΣ Γ.(ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) 5.40%
ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Μ.(ΚΚΕ) 4.10%

Δήμος Ανωγείων
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Σ.(Ανεξ.) 48.13%
ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ Ι.(Ανεξ.) 43.24%
ΡΟΥΛΙΟΣ Α.(Ανεξ.) 8.62%

Δήμος Κισσάμου
ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ Γ.(Ανεξ.) 37.63%
ΣΚΟΥΛΑΚΗ Ε.(Ανεξ.) 32.16%
ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ Κ.(Ανεξ.) 27.76%
ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ Σ.(ΚΚΕ) 2.43%

Δήμος Ιεράπετρας
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ Ι.(ΠΑΣΟΚ) 77.86%
ΞΑΝΘΑΚΗ Α.(Ανεξ.) 9.33%
ΛΑΝΤΖΑΝΑΚΗΣ Ν.(Ανεξ.) 7.72%
ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ Μ.(ΚΚΕ) 5.07%

Δήμος Φαιστού
ΑΡΜΟΥΤΑΚΗΣ Γ.(ΠΑΣΟΚ) 38.11%
ΠΕΤΡΑΚΟΓΙΩΡΓΗ-ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ Μ.(ΠΑΣΟΚ) 32.62%
ΤΑΓΑΡΑΚΗΣ Τ.(ΠΑΣΟΚ) 27.18%
ΒΟΥΡΒΑΧΗΣ Γ.(ΚΚΕ) 2.07%

Δείτε τα αποτελέσματα στους Δήμους Αθήνας, τα επίσημα αποτελέσματα στους δήμους Θεσσαλονικης-Μακεδονίας, τους σταυρούς στις εκλογές 2010 και τα τελικά αποτελέσματα στις περιφέρειες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.