Γιώργος Καμίνης: ποιος ο άθεος Δήμαρχος Αθήνας

Ποιος είναι ο νέος Δήμαρχος Αθήνας, Γιώργος Καμίνης; Σοβαρός, άθεος κατά δήλωση του, με πλούσιο βιογραφικό, ο Γιώργος Καμίνης έσπασε τα κομματικά κατεστημένα δεκαετιών και γύρισε σελίδα στην Αθήνα.

Σοβαρός και μετρημένος, με το κλασικό ύφος του ακαδημαϊκού, ο Γιώργος Καμίνης είναι αυτό που λέμε ήρεμη δύναμη. Χωρίς εξάρσεις και βαρύγδουπες δηλώσεις προτιμά να στέκεται στην ορθολογιστική επιχειρηματολογία. Γεννημένος στη Νέα Υόρκη και μεγαλωμένος στην Οσάκα της Ιαπωνίας ο κ. καθηγητής δεν ήταν ποτέ άνθρωπος των άκρων. Δεν διέθετε ποτέ τα κομματικά προσόντα ενός γνήσιου μπαλκονάτου πολιτικού, ενώ ποτέ δεν υπηρέτησε κανέναν πολιτικό φορέα εκτός από ένα μικρό πέρασμα από την οργάνωση «Ρήγας Φεραίος».

Ο Γιώργος Καμίνης δεν έχει κάνει ποτέ αφισοκολλήσεις, δεν έχει σηκώσει πλαστικά κομματικά σημαιάκια, δεν έχει ζήσει τη ζωή του στην κόψη του ξυραφιού. Δεν κυνήγησε ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας, ούτε τις δημόσιες σχέσεις για την προσωπική του ανέλιξη. Αντιθέτως, παρά την πανεπιστημιακή του καριέρα παρέμεινε ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος. Ευγενής και προσεκτικός, έχει μάθει να ακούει τους συνομιλητές του, αφού επί σειρά ετών διατέλεσε συνήγορος του πολίτη και χειρίστηκε χιλιάδες υποθέσεις πολιτών με το Δημόσιο.

Ζει ακόμη με Johnny Cash και τις μουσικές του Rat Pack από Frank Sinatra και Dean Martin ως ένας γνήσιος «Ελληνοαμερικανός αριστερός» όπως συνηθίζει να λέει για τον εαυτό του χαριτολογώντας. Η πρώτη μεγάλη ανατροπή στη ζωή του ήρθε στην Α’ Γυμνασίου όταν έμεινε μεταξεταστέος στην ίδια τάξη και λίγα χρόνια αργότερα όταν εντελώς ξαφνικά πάνω στην εφηβεία έχασε τον πατέρα του.

Γιος καπετάνιου και αυτός, όπως και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιώργος Καμίνης ξεκίνησε ως outsider χωρίς πολλές ελπίδες και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ανατρέψει το σε βάρος του επικοινωνιακό disadvantage κινούμενος πάντα στο πλαίσιο του πολιτικού fairplay. Σε αυτή την εκλογική διαδικασία ο Γιώργος Καμίνης αναγκάστηκε να σηκώσει τα μανίκια και να κατέβει στις γειτονιές της πρωτεύουσας για να διαπιστώσει ιδιοίς όμμασοι τα προβλήματα που επί σειρά ετών κατέγραφε σε θεωρητικό επίπεδο στις εκθέσεις και στα πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη. Πορεύθηκε με ειλικρίνεια και κέρδισε την εμπιστοσύνη των Αθηναίων κινούμενος στο δόγμα: «Ενας μπορεί να κοροϊδεύει πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορεί να τους κοροϊδεύει όλους για πάντα».

Μεγάλη συζήτηση έγινε τελευταία για τον ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία ηθελημένα ή αθέλητα στην εκλογική μάχη. Δεν πήρε καθόλου έκταση όμως η εθιμοτυπική συνάντηση την εβδομάδα προ των εκλογών του Γιώργου Καμίνη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Σε αυτήν, αν και με το καλημέρα ο Καμίνης παραδέχθηκε ότι είναι άθεος, συμφώνησε με τον αρχιεπίσκοπο στην ανάγκη συνεργασίας για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. Αυτό είναι το στυλ του Γιώργου Καμίνη.

Διαβάστε τους νέους δημοτικούς σύμβουλους στο Δήμο Αθήνας, το βιογραφικό του Γιάννη Μπουτάρη και τον πραγματικό λόγο για την προσωπική κόντρα Μπουτάρη-Άνθιμου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.