Μπουτάρης-Άνθιμος: ο πραγματικός λόγος της κόντρας

Ποιος ο πραγματικός λόγος της κόντρας Γιάννη Μπουτάρη-Μητροπολίτη Άνθιμου; Γιατί οι δυο άντρες αντιπαθούν ο ένας τον άλλον παρ’ όλο που τώρα καλούνται να συνεργαστούν για το καλό της Θεσσαλονίκης;

Η κόντρα μεταξύ του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και του Μητροπολίτη Άνθιμου, δεν εξέπληξε κανέναν από όσους γνωρίζουν τους δύο άνδρες. Δύο διαφορετικοί κόσμοι που τους χωρίζει χάος, δύο αντιλήψεις που μοιάζει αδύνατο να συναντηθούν. Γιατί όμως ξεκίνησε αυτή η προσωπική κόντρα;

Κορυφαία στιγμή στην κόντρα Μπουτάρη-Άνθιμου θεωρείται η περιπέτεια που είχε ο Γιάννης Μπουτάρης όταν πέθανε η σύζυγός του. Η Αθηνά Μιχαήλ, μία από τις πιο αξιοπρεπείς παρουσίες στην συμπρωτεύουσα, είχε εκφράσει την επιθυμία της καύσης μετά το θάνατό της. Μία επιθυμία που σεβάστηκε η οικογένειά της και αποφάσισαν να μεταφέρουν τη σορό της στη Βουλγαρία προκειμένου να αποτεφρωθεί.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε από την Εκκλησία να τελέσει κανονικά την εξόδιο ακολουθία, πριν ξεκινήσει το ταξίδι προς τη Βουλγαρία. Όπως είχε ξεκαθαρίσει τότε με δηλώσεις του ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης «δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να πάει αδιάβαστη η Αθηνά. Ήταν Χριστιανή Ορθόδοξη και είχε το δικαίωμα της νεκρώσιμου ακολουθίας».

Στη Θεσσαλονίκη όμως, όλες οι πόρτες της Εκκλησίας ήταν κλειστές, ενώ ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν ήθελε ούτε να ακούσει την επιθυμία της εκλιπούσας. Έτσι η οικογένεια Μπουτάρη κατέφυγε στη βοήθεια ενός παπά από το Νυμφαίο της Φλώρινας, «ενός ιερωμένου με προχωρημένες αντιλήψεις», όπως τον είχε αποκαλέσει ο Γιάννης Μπουτάρης.

Όταν αμέσως μετά από αυτό το περιστατικό ο Γιάννης Μπουτάρης πρότεινε την κατασκευή αποτεφρωτηρίου στα κοιμητήρια της Θέρμης, ώστε να μην αντιμετωπίσει στο μέλλον άλλη οικογένεια ανάλογο πρόβλημα, ο Μητροπολίτης Άνθιμος τον έγραψε οριστικά στην κορυφή της «μαύρης» λίστας.

Αλλά και ο Μπουτάρης δεν μπόρεσε ποτέ να συγχωρέσει στον Άνθιμο οτι η γυναίκα του παρ’ ολίγον να πάει «αδιάβαστη» λόγω του πείσματος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Μπουτάρης-Άνθιμος, μια προσωπική κόντρα με ρίζες βαθιές, που οι δυο άντρες καλούνται τώρα να βάλουν στην άκρη για το καλό της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε το θρίλερ της Θεσσαλονίκης ψήφο-ψήφο και τα αποτελέσματα των εκλογών 2010 σε δήμους Μακεδονίας-Θράκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.