Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος: επεισόδια, ατάκες, video

Σάρωσε το Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, η νέα animation σειρά για ενήλικες του Mega, κάτι μεταξύ SouthPark-Καραγκιόζη. Βίντεο, ατάκες, σχόλια.

Πρωτόγνωρο και ανατρεπτικό το πρώτο επεισόδιο του Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος του Mega. Στη νέα σειρά κινουμένων σχεδίων, το South Park συναντά τον Καραγκιόζη σε μια ακομπλεξάριστη, προκλητική, ποπ σάτιρα της τηλεόρασης. Η σειρά είναι το πρώτο ελληνικό animation για μεγάλα και ολίγον παρμένα παιδιά.

Στο Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, η υπόθεση ξεκινά 2300 χρόνια πριν, όταν ο φιλόσοφος Μένιππος πέθανε. Ο Θεός Ερμής τον πέταξε στη βάρκα, ο Χάρος τον πέρασε απέναντι, όταν όμως ήρθε η ώρα να πληρώσει τον οβολό, ο Μένιππος είπε «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και συνέχισε να ζει στη γη εκμεταλλευόμενος το πρώτο ηλίθιο γραφειοκρατικό παραθυράκι της ιστορίας μας. Δυο χιλιάδες χρόνια μετά, ο Χάρος κι ο Ερμής θέλουν να πάρουν σύνταξη και να αποσυρθούν με τους υπόλοιπους αθάνατους στο Μαϊάμι. Μοναδικό τους πρόβλημα είναι εκείνος ο οβολός του Μένιππου. Η συμφωνία επέρχεται: ο Μένιππος πρέπει στη σύγχρονη Ελλάδα να βρει μία νόμιμη δουλειά και να παραδώσει έναν οβολό στον Χάρο. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι..

Το Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος είναι μια πολύ κουκουρούκου, άγρια σάτιρα της υποκρισίας στην Ελλάδα, που δεν αφήνει κανένα τοπικό μας μύθο όρθιο. Ο Μένιππος και η παρέα του παίρνουν τους πάντες παραμάζωμα και το Mega καλά θα κάνει να ετοιμαστεί για μηνύσεις απ’ όλες τις θρησκευτικές οργανώσεις. Εμείς πάντως είμαστε μαζί του. Δείτε βίντεο από το πρώτο επεισόδιο του Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος:

Το Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος είναι σαφώς καλοδουλεμένο και οι φωνές γνωστών ηθοποιών (Πάνος Μουζουράκης, Ηρώ Μανέ, Γιάννης Μπέζος, Καίτη Κωνσταντίνου, Σάννυ Χατζηαργύρη κ.α.) ξεχωριστές. Λόγω της εκκεντρικότητας του όλου εγχειρήματος, οι απόψεις διίστανται, αλλά οι περισσότεροι το λάτρεψαν, το έκαναν buzz σε facebook και twitter και ξεκίνησαν τα downloads.

Διαβάστε ατάκες και σχόλια για το Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος στο facebook και στο twitter:
– Ioudas: Olos o kosmos pairnei mizes. 2000 xronia meta mono th dikia mou thumountai! egrapse!
– Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος = Kαλύτερη ελληνική σάτυρα by far. Yannis Sarakatsanis (Ερμής) στο ΟΥΚ: Καλύτερη φωνή EVER.
– Βλέπω “Ουκ Αν λάβοις…”. Επιροές από Φάδερ Ημών, South Park. Γνώμη για αυτό: αμφίθυμη μέχρι στιγμής
– Επικό μέχρι τώρα το “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”. Φανερή επιρροή από South Park, Αρκά. Έξυπνη σάτιρα. The next best thing.
– animation me sunduasmo satiras. mou aresei autos o sunduasmos.
– ‘ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος’… και πάνω που νόμιζα ότι έχω απεξαρτηθεί από την τηλεόραση!
– ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος….clever+interesting

Διαβάστε τις καλύτερες στιγμές από Το Νησί και δείτε πώς παραδέχτηκε η Φαίη Σκορδά οτι είναι έγκυος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.