Από τι πέθανε ξαφνικά ο ηθοποιός Σπύρος Κωτσόπουλος

Από τι πέθανε ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης, ενδυματολόγος, σκηνογράφος, Σπύρος Κωτσόπουλος; Γιατί έφυγε πρόωρα από τη ζωή στα 43 του χρόνια;

Ο Σπύρος Κωτσόπουλος χτυπήθηκε από καλπάζοντα καρκίνο και έσβησε ξαφνικά μέσα σε μία εβδομάδα. Ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης, ενδυματολόγος, σκηνογράφος, έφυγε πρόωρα από τη ζωή στα 43 του χρόνια.

Από στόμα σε στόμα κυκλοφόρησε η είδηση στους συναδέλφους του στα θεατρικά παρασκήνια, που σοκαρίστηκαν. Μαθαίνοντας ο Σπύρος από τους γιατρούς ότι σε μία βδομάδα θα έρθει το τέλος (έπασχε από καλπάζοντα καρκίνο στο ήπαρ), δεν πρόλαβε καν να το συνειδητοποιήσει. Ούτε όσον αφορά τον πατέρα του, με τον οποίο έμεναν μαζί, δεν είναι κανείς σε θέση να γνωρίζει αν είχε προετοιμαστεί για τη βαριά μοίρα που τον χτύπησε.

Αυτό που ορίζουμε ως «δύσκολες ώρες» δεν σήμαινε τίποτα στην περίπτωση του καλλιτέχνη, αφού οι δυσκολίες ξεπερνιούνται. Επρεπε να αναμετρηθεί με τον θάνατο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν έχει καμία ελπίδα να τον νικήσει. Αφέθηκε λοιπόν ο Σπύρος Κωτσόπουλος και κανείς από τον περίγυρό του δεν κατάλαβε τι τον έτρωγε, εκτός από μια καλή του φίλη. Ισως να ήταν αυτή που άθελά της έγινε ο προάγγελος του κακού νέου στον άτυχο πατέρα του.

Εκλαψε το Καπανδρίτι, η γενέτειρά του, και όλη η τοπική κοινωνία τον ακολούθησε στο τελευταίο του ταξίδι το Σάββατο που πέρασε. Ράκος ο πατέρας του, έκλεισε το σπίτι και την καρδιά του και κρέμασε το κλειδί μέσα από την πόρτα για να τον θρηνήσει. Ηταν τόσο ξαφνικό που ελάχιστοι συνάδελφοί του έφθασαν στο κοιμητήρι.

Ο Σπύρος Κωτσόπουλος ήταν ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη. «Τετραθλητή στην τέχνη» τον χαρακτήριζαν οι ομότεχνοί του. Χαμηλών τόνων και φειδωλός στα λόγια, εργαζόταν πολύ. Προτιμούσε να μιλάει με τη δουλειά του, και αυτό το εισέπραττε το κοινό με το παραπάνω. Τα κλειδιά της υποκριτικής τέχνης πήρε από την Ευγενία Χατζίκου, στη δραματική σχολή της οποίας και φοίτησε.

Συνεργάστηκε με τα θέατρα «Ερευνα» του Δημήτρη Ποταμίτη, «Σημείο» του Τάκη Διαμαντή, «Στοά» του Θανάση Παπαγεωργίου, Εθνικό Θέατρο, Θεσσαλικό Θέατρο, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας, ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου, τον θίασο «Μπουφόνοι», με τον Γιάννη Καλατζόπουλο στην παράσταση για παιδιά «Ορνιθες» (Η χώρα των πουλιών) του Αριστοφάνη, με την Ελένη Γκασούκα στη «Φουρκέτα» και του «Ηρωες» κ.ά. Επαιξε στις παραστάσεις «Φιάκας», «Φιόρο του Λεβάντε», «Δον Κιχώτης», «Εμπορος της Βενετίας», «Αθλιοι», «Η φυλακή του Λιπ», «Το πρόβλημα του Κώστα», «Φιλοκτήτης».

Διαβάστε από τι πέθανε ο Δαλιανίδης, γιατί πέθανε η Δούκισσα και τον καρκίνο της Χάρις Αλεξίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.