Γιατί τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης-Ξάνθης κλείνουν

Είδηση-σοκ για στρατιωτικούς στον Έβρο και πολίτες της Θράκης είναι η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης-Ξάνθης. Γιατί κλείνουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία;

Δύο στρατιωτικά νοσοκομεία βάζουν λουκέτο με απόφαση ΥΕΘΑ και το προσωπικό τους μετατίθεται λόγω κρίσης. Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στο στράτευμα, καθώς βρίσκονται σε ακριτική περιοχή και προσφέρουν απασχόληση και υπηρεσίες υγείας.

Η απόφαση για κλείσιμο των δύο στρατιωτικών νοσοκομείων ελήφθη με γνώμονα τις δραστικές περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των ενόπλων δυνάμεων.

Eπισήμως γίνεται λόγος μόνο για «αναστολή λειτουργίας» των δυο στρατιωτικών νοσοκομείων. Ωστόσο ήδη ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους του 492 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ότι από τη Δευτέρα θα πρέπει να μεταφερθούν και να εργάζονται για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη στελέχωσή του.

Πρόκειται δηλαδή για μια άτυπη συγχώνευση των δύο νοσοκομείων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλες συγχωνεύσεις καθώς με πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται πλέον στη διάθεση του ΕΣΥ.

Όπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές, «στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη έγινε μόνο η αρχή», προδικάζοντας ένα γενικότερο πρόγραμμα περικοπών στις υπηρεσίας Υγείας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε πληροφορίες για καθυστέρηση μισθών-δώρων Χριστουγέννων και σε ποιες 17 επιχειρήσεις ετοιμαζονται απολύσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.