Το Νησί: επεισόδια, εξελίξεις και τέλος-σοκ της Ελένης

Στα επόμενα επεισόδια της σειράς Το Νησί η υγεία της Ελένης (Κατερίνας Λέχου) χειροτερεύει οι γιατροί αδυνατούν να τη σώσουν. Συνέχεια και εξελίξεις στο Νησί.

Η συνέχεια στο σήριαλ του Mega Το Νησί είναι δραματική και επιφυλάσσει τον τραγικό θάνατο της Ελένης (Κατερίνας Λέχου). Τι θα γίνει στη συνέχεια του Νησιού;

Στα προηγούμενα επεισόδια στο Νησί, η Ελένη έχει ξεκινήσει μια νέα ζωή στην Σπιναλόγκα, καλή ή άσχημη ανάλογα με τα δεδομένα, αλλά
δεν το βάζει κάτω. Κάνει μαθήματα στα παιδιά και τα βοηθά να μάθουν γράμματα. Ο γιατρός Λαπάκης κάνει συχνές επισκέψεις, καθώς πρέπει να ελέγχει τους ασθενείς και ψάχνει σε συνεργασία με άλλους το φάρμακο που θα γιατρέψει τους λεπρούς. Τα χρόνια περνούν και το νησί γίνεται ολοένα και καλύτερο, πολλά μαγαζιά, ένα καφενείο για να περνούν τις ώρες τους οι άνδρες η αγορά για να ψωνίζουν οι γυναίκες και να μαγειρεύουν. Η ζωή κυλά αργά, αλλά με αισιοδοξία.

Ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος έρχεται και η κατοχή φέρνει ανατροπές στην Κρήτη, αλλά στο Νησί τα πράγματα δεν είναι τόσο χάλια. Ο γιατρός Λαπάκης αρχίζει να χάνει τις ελπίδες του για την ιατρική και περιμένει ένα θαύμα από την θεία παρέμβαση.

Ο Γιώργης συνεχίζει τα ταξίδια του στο νησί, με φουρτούνες με βροχή με κρύο και περιμένει κάθε φορά να δει την λεπτή σιλουέτα της γυναίκας του από μακριά και να πάρει δύναμη. Φτάνει όμως η μέρα που ενώ τα κύματα οργίαζαν πάνω στο καΐκι του εκείνος δεν την έβλεπε ούτε καν από μακριά. Η φιγούρα της Ελένης δεν ήταν εκείνη που κατέβαινε την σκάλα, ποια ήταν αυτή, που ερχόταν κοντά του, τι νέα έμελλε να ακούσει. Τι συνέβαινε στη γυναίκα του;

Η Ελπίδα, η φίλη της γυναίκας του, του είπε ότι είναι λίγο άρρωστη με τον λαιμό της και για αυτό δεν ήρθε. Θα βελτιωθεί, ρωτάει ο Γιώργης με ένα βλέμμα χαμένο; Ναι του απαντάει η Ελπίδα, αλλά και εκείνη δεν ήταν σε θέση να του απαντήσει κάτι άλλο. Τα κορίτσια του τον περίμεναν όχι και τόσο γρήγορα, ανησύχησαν και ρώτησαν αν η μητέρα τους ήταν καλά. Δεν απάντησε ποτέ, έφυγε να φτιάξει τα δίχτυα του.

Τους επόμενους τέσσερις μήνες η Ελένη μένει στο νοσοκομείο πολύ άρρωστη και ο Γιώργης περιμένει να διακρίνει μια μάτια της λίγο πριν φτάσει στο νησί, αλλά μάταια. Ο γιατρός δεν του μιλά ανοιχτά, αλλά ξέρει ότι η κατάσταση της Ελένης είναι χωρίς επιστροφή. Οι πληγές στα πόδια στην πλάτη στα χέρια στο πρόσωπο έχουν πλέον πολλαπλασιαστεί και εκείνη κείτεται βασανισμένη από τους πόνους, χωρίς να βρίσκει ανακούφιση σε όποια πλευρά και αν γυρίζει.

Το κορμί της Ελένης είναι μια μάζα από έλκη, τα οποία ο γιατρός έκανε ότι μπορούσε για να τα περιποιηθεί έτσι ώστε να έμεναν καθαρά και απολυμασμένα. Σιγά σιγά η Ελένη περνά στο τελευταίο στάδιο. Ούτε νερό δεν μπορεί να καταπιεί. Ένα πρωινό την βρίσκει να αναπνέει με δυσκολία, ανίκανη να απαντήσει σε καμία από τις ερωτήσεις του. Έχει έρθει το δραματικό τέλος. Η ανάσα της Ελένης όσο περνά η ώρα γίνεται μικρά αγκομαχητά, τα μάτια της ορθάνοιχτα πλημμυρισμένα από δάκρυα και γεμάτα φόβο. Η Ελένη πεθαίνει στο Νησί με την τελευταία της πνοή να είναι ένας μάταιος αγώνας.. που δεν ήρθε ποτέ.

Το μόνο που μπορούσε να πει ένας γιατρός σε μια χαροκαμένη οικογένεια ήταν ότι η αγαπημένη τους έφυγε γαλήνια. Ήταν ένα ψέμα όμως έπρεπε να το πει. Μόλις τον είδε ο Γιώργης από την προκυμαία το κατάλαβε. Πέθανε η Ελένη; Τον ρώτησε με δάκρυα χωρίς τελειωμό στα μάτια και αναφιλητά. Τίποτα δεν τον είχε προετοιμάσει για αυτό. Ποτέ δεν είχε σκεφτεί το τέλος, δεν υπήρχε τέλος για την γυναίκα του.

Στην Πλάκα τιμούν τη μνήμη της Ελένης στην εκκλησία με μια λαμπάδα που έκαιγε ολόκληρο το βράδυ, κοντά στη θάλασσα που άφριζε με τα κύματα της. Γιατί και αυτή πενθούσε με τον δικό της τρόπο το θάνατο της όμορφης, καλοσυνάτης και αξιοπρεπούς κυρίας, της πιο καλής δασκάλας που πέρασε από Το Νησί. Τα υπόλοιπα στις οθόνες μας.

Διαβάστε γιατί το Mega μετάνιωσε για Το Νησί και τη συγκλονιστική αληθινή ιστορία για το Νησί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.