Αρετή του Master Chef, πρόβλημα υγείας και καρκίνος

Η Αρετή Μουλακάκη, παίκτρια του Master Chef, μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας της. Ποια σοβαρή ασθένεια ταλαιπώρησε την Αρετή του Master Chef το καλοκαίρι και πώς την αντιμετώπισε;

Η Αρετή του Master Chef ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας της. Ποια η ασθένεια της Αρετής;

Η Αρετή Μουλακάκη του Master Chef αποκάλυψε πως μέσα στο καλοκαίρι σε έναν απλό υπέρηχο που έκανε για προληπτικούς λόγους διαγνώστηκε ένα μόρφωμα στο νεφρό της. «Όλοι καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό», είπε η Αρετή για να μην αναφέρει το όνομα της γνωστής ασθένειας.

Η Αρετή μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο για αφαίρεση του μορφώματος στο νεφρό της. Όλα έγιναν μέσα σε μια εβδομάδα και σήμερα η Αρετή είναι καλά. Γι’ αυτό και αποφάσισε να λάβει μέρος στο Master Chef.

Με τον όρο μόρφωμα νεφρού οι γιατροί αναφέρονται συνήθως σε νεοπλάσματα, δηλαδή πρώιμες μορφές καρκίνου. Είναι γεγονός οτι τα περιστατικά καρκίνου του νεφρού παρουσιάζουν σημαντική αύξηση κατά 60% τα τελευταία χρόνια. Η συχνότερη μορφή του καρκίνου του νεφρού είναι το καρκίνωμα των νεφρικών κυττάρων που αποκαλείται επίσης αδενοκαρκίνωμα του νεφρού. Το ανησυχητικό με τον καρκίνο του νεφρού είναι οτι όταν αρχίζει να δημιουργείται δεν υπάρχουν συμπτώματα που να δείχνουν την ύπαρξή του. Σταδιακά με την αύξηση του όγκου τα συμπτώματα (κυρίως αιματουρία) γίνονται εμφανή. Η έγκαιρη διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του νεφρού, όπως στην περίπτωση της Αρετής, έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, της τάξης του 94%.

Αίσθηση έκανε πάντως και η παραδοχή της Αρετής Μουλακάκη οτι στο Master Chef τους παρότρυναν να δημιουργούν εντάσεις και να εκφράζουν τα συναισθήματα τους. Έτσι είχαν δημιουργήσει ένα προφίλ για αυτήν που έβγαινε ότι κινούσε τα νήματα του παιχνιδιού:

Διαβάστε το δράμα της Αρετής του Master Chef, τα 8 συμπτώματα-ενδείξεις για καρκίνο, ποιοι οι νικητές στον τελικό του Master Chef και ποιος ο νικητής του Master Chef σε δημοσκόπηση του Mega.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.