Γιατί το ΕΣΡ διέκοψε το Big Brother στη NOVA

Αιφνιδίως διακόπηκε η ζωντανή μετάδοση του Big Brother στη NOVA με απόφαση του ΕΣΡ. Γιατί το ΕΣΡ διέκοψε ξαφνικά το Big Brother και πότε θα επανέλθει;

Εδώ και λίγη ώρα εμφανίζεται μια κάρτα στο κανάλι της Nova που μετέδιδε ζωντανά το Big Brother, η οποία αναγράφει τα εξής: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι βάσει απόφασης του ΕΣΡ, η μετάδοση του καναλιού Big Brother Live διακόπτεται.»

Το ΕΣΡ ανακοίνωσε για το Big Brother: «Σήμερα το απόγευμα το ΕΣΡ απέστειλε επιστολή στους υπευθύνους του συνδρομητικού καναλιού ενημερώνοντας τους, ότι η 24ωρη μετάδοση δεν είχε επισήμως την έγκριση του Ραδιοτηλεοπτικού.» Το ΕΣΡ διαπίστωσε «ότι στις εκπομπές τηλεοπτικής αναπαράστασης της πραγματικότητας (reality shows) η ποιοτική στάθμη είναι συχνά χαμηλή, ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου ελλιπής και η προστασία της παιδικής ηλικίας και νεότητας ανεπαρκής».

Στέλεχος της NOVA επιβεβαίωσε ότι σήμερα το απόγευμα τους απεστάλη από το ΕΣΡ επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι πρέπει να διακόψουν τη μετάδοση του Big Brother. Η επιστολή από την ανεξάρτητη αρχή εστάλη στο πλαίσιο της τελευταίας οδηγίας για τα ριάλιτι και επειδή η 24ωρη μετάδοση δεν είχε επισήμως την έγκριση του Συμβουλίου.

Οι υπεύθυνοι της ψηφιακής πλατφόρμας του Nova-Big Brother κατόπιν συμβουλής του νομικού συμβούλου της εταιρείας με τον φόβο κάποιας κύρωσης ακολούθησαν τις οδηγίες, διέκοψαν την προβολή μέσα από το σπίτι και ανάρτησαν την παραπάνω ανακοίνωση.

Για την ζωντανή μετάδοση του Big Brother η εταιρία παραγωγής έχει προσλάβει είκοσι άτομα, τα οποία μετά την «οδηγία του ΕΣΡ» αναμένεται να βρεθούν στο δρόμο. Το πρόβλημα που διαπίστωσε ο μηχανισμός ελέγχου στην περίπτωση του «Big Brother Live» είναι πως από την στιγμή που το πρόγραμμα μεταδίδεται αυτούσιο και χωρίς έλεγχο, κινδυνεύουν να εκτεθούν οι οι υπ΄ αριθμ. 100/41/12.11.1998, 101/41/12.11.1998, 92/21.2.2006, 144/27.3.2006, 314/11.6.2007, 601/25.11.2008, 105/10.3.2009 και 268/2.6.2009 αποφάσεις της Ολομέλειας του ΕΣΡ με τις οποίες έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις σε βάρος τηλεοπτικών σταθμών για εκτροπές κατά την προβολή σειρών κοινωνικής προσομοίωσης (realities). Το ΕΣΡ έβαλε στο στόχαστρο σωρεία εκπομπών που μεταδίδουν τα τρία μεγάλα κανάλια της χώρας.

Άγνωστο παραμένει αν θα επανέλθει το Big Brother στη Nova. Εν τω μεταξύ, οι φανς του ριάλιτι, που συνεχώς αυξάνει σε τηλεθέαση, έχουν μόνο το 45λεπτο του ALPHA για να ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα στο σπίτι. Έντονο είναι το ενδιαφέρον για το ποιος παίκτης θα επιστρέψει στο σπίτι μετά τη ξαφνική αποχώρηση της Εβελίνας από το Big Brother με όλες τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για επανασύνδεση Αλέξη-Στέλλας στο Big Brother.

Δείτε το γνωσσόφιλο Στέλλας-Αλέξη στο Big Brother και τις κατινιές της Ρούλας Κορομηλά στο Big Brother.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.