Δημοσκόπηση-κόλαφος, πανικός σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Συναγερμός για το πολιτικό σύστημα αποτελεί η δημοσκόπηση της Κάπα Research, που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής. Τι λέει το γκάλοπ για κόμματα και ποσοστά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταγράφουν ιστορικά χαμηλά στη δημοσκόπηση της Κάπα Research και να συγκεντρώνουν μαζί ποσοστό μικρότερο από 45%. Το ΠΑΣΟΚ χάνει μεγάλο κομμάτι της εκλογικής δύναμής του και η διαφορά του από τη ΝΔ πέφτει στις δύο μονάδες, ενώ πρώτο κόμμα εμφανίζεται το Άκυρο–Λευκό και οι αναποφάσιστοι.

Στα μικρά κόμματα, το ΚΚΕ αυξάνει τις δυνάμεις του, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ μένουν σταθεροί, η Δημοκρατική Συμμαχία πλησιάζει την είσοδο στη βουλή, ενώ Δημοκρατικοί Αριστερά και Οικολόγοι-Πράσινοι είναι κοντά στο 3% με αναγωγή λευκών και άκυρων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: ΠΑΣΟΚ 22,2%, ΝΔ 20,2%, ΚΚΕ 8,7%, ΛΑΟΣ 4%, ΣΥΡΙΖΑ 3,3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,8%, Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, Οικολόγοι–Πράσινοι 2,4% και Άκυρο-Λευκό 30,6%.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 38,2%, δεύτερος έρχεται ο…κανένας με 33,3 και τρίτος ο Αντώνης Σαμαράς με 25,1%.

Στο γκάλοπ της Κάπα Research οι πολίτες εμφανίζονται να αναγνωρίζουν στον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί για τη διάσωση της χώρας και σε ποσοστό 34,6% τον θεωρούν ως τον σημαντικότερο Έλληνα. Δεύτερος έρχεται ο Μίκης Θεοδωράκης, τρίτος ο Κάρολος Παπούλιας και τέταρτος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Τέλος, η δημοσκόπηση στο Βήμα καταγράφει την αγωνία των πολιτών για την ανεργία και αναδεικνύει την ανάπτυξη ως το πρώτο θέμα που πρέπει να τρέξει η κυβέρνηση.

Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει το αρνητικό κλίμα για τους πολιτικούς, κάτι που εκφράστηκε πρόσφατα και με επιθέσεις βίας εναντίον βουλευτών. Αυτό που απομένει βέβαια, είναι η αγανάκτηση που εκφράζεται σε συζητήσεις και δημοσκοπήσεις να εκφραστεί και στην κάλπη, κάτι στο οποίο οι Έλληνες πάσχουν σοβαρά.

Διαβάστε ποια η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε δημοσκόπηση της Public.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.