Master Chef: μυστικό-σκάνδαλο του Άκη Πετρετζίκη [video]

Σκάνδαλο με επαγγελματικές αποδείξεις ξέσπασε στο Master Chef, καθώς τα φαβορί-νικητές Άκης Πετρετζίκης, Μιχάλης Καλαβρυνός και Γιάννης Μάργαρης είναι επαγγελματίες σεφ και όχι ερασιτέχνες, κάτι το οποίο αντιτίθεται στους κανόνες του παιχνιδιού.

Πολλοί από τους παίκτες του Master Chef όχι μόνο ερασιτέχνες δεν είναι, αλλά απ΄ότι γράφουν και στα βιογραφικά τους, έχουν δουλέψει στα καλύτερα εστιατόρια και στις καλύτερες κουζίνες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον Γιάννη Μάργαρη, τον Μιχάλης Καλαβρυνός, αλλά και τον Άκη Πετρετζίκη, ο οποίος στο βιογραφικό του δηλώνει «επαγγελματίας σεφ», έχοντας σημειωτέον δουλέψει σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Αγγλία.

Με λίγα λόγια, όλα τα φαβορί-νικητές του Master Chef είναι επαγγελματίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που από την αρχή του παιχνιδιού είχαν χωριστεί σε κλίκες μέσα στο παιχνίδι: στους επαγγελματίες, και στους ερασιτέχνες.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και δυο πρώην παίχτεςτου Master Chef, ο Αντώνης και ο Σπύρος, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι με το που πήραν μέρος στο παιχνίδι διαπίστωσαν πως κάτι δεν πάει καλά. Όπως μάλιστα καταγγέλλει και ο Αντώνης: «Υπάρχουν άνθρωποι με 30 χρόνια προϋπηρεσία. Η μεγαλύτερη ευθύνη ωστόσο, πέφτει πάνω σε αυτούς που έβαλαν τους κανόνες, γιατί το πρότζεκτ του παιχνιδιού στις χώρες του εξωτερικού απευθύνεται σε ερασιτέχνες».

Ο Άκης Πετρετζίκης, ο 26χρονος επίδοξος σεφ, που είχε χριστεί φαβορί από την αρχή, έχει παραβιάσει έναν θεμελιώδη κανόνα του reality. Ο Άκης δεν είναι ερασιτέχνης μάγειρας, όπως ορίζουν οι κανόνες, αλλά επαγγελματίας chef σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Αγγλία. Αυτό που τον «έκαψε» είναι μια online αγγελία στο chefs-jobs.com, στην οποία αναφέρει τα προσόντα του ως επαγγελματίας μάγειρας και δηλώνει πως ενδιαφέρεται για μια ανάλογη θέση στην Αμερική. Δείτε την αγγελία του Άκη Πετρετζίκη δεξιά.

Ο Σπύρος μιλώντας στην εκπομπή Super Star δήλωσε πως «Ο Άκης Πετρετζίκης, ο Μιχάλης Καλαβρυνός και ο Γιάννης Μάργαρης ήταν από την αρχή σε υψηλότερη βαθμίδα από όλους τους υπόλοιπους. Αυτό σίγουρα καθιστά άνισο το παιχνίδι αλλά τι να κάνουμε, είναι τηλεοπτικό σόου και αυτά είναι αναπόφευκτα», αλλά το συμβόλαιο που υπογράψανε στο Master Chef έλεγε ξεκάθαρα πως δεν πρέπει οι διαγωνιζόμενοι να είναι πρώτοι μάγειρες ή σεφ.

Εν τω μεταξύ, από την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου αλλάζει η ώρα προβολής του Master Chef. Στις 21:00 θα βλέπουμε την καθημερινή σειρά Η Ζωή της Άλλης, στις 21:50 το reality μαγειρικής Master Chef, ενώ στις 22:50 θα παίζει η σειρά Πολυκατοικία σε επανάληψη για όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Διαβάστε το πρόβλημα υγείας-καρκίνο της Αρετής του Master Chef, ποιοι θα είναι οι νικητές στον τελικό του Master Chef και ποιος ο παίκτης νικητής του Master Chef σε δημοφιλία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.