Παύλος Ψωμιάδης: γιατί συνελήφθη ο πρόεδρος της ΑΣΠΙΣ

Γιατί συνελήφθη μέσα στη νύχτα ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης, πρόεδρος του ομίλου ΑΣΠΙΣ Πρόνοια; Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Παύλος Ψωμιάδης και μπήκε φυλακή;

Ο Παύλος Ψωμιάδης, πρόεδρος του ομίλου ΑΣΠΙΣ, συνελήφθη αργά τπ βράδυ μετά από ένταλμα που εξέδωσε η 6η Ανακρίτρια Αθηνών για τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και για απάτη.

Η σύλληψη του Παύλου Ψωμιάδη έγινε έπειτα από ένταλμα που εξέδωσε τακτικός ανακριτής, με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες και εγκληματικές ενέργειες. Ο επιχειρηματίας αντιμετώπιζε κατηγορίες για παρουσίαση πλαστών εγγυητικών επιστολών ύψους μισού δισ. ευρώ για λογαριασμό των εταιρειών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ανακρίτρια θεώρησε ύποπτο φυγής τον Παύλο Ψωμιάδη και ότι προπαρασκευάζει ενέργειες για να διαφύγει στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό εξέδωσε το ένταλμα.

Η ποινική δίωξη του άλλοτε ισχυρού άνδρα της ASPIS για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με αφορμή μήνυση 65 επενδυτών της ASPIS CAPITAL, οι οποίοι εξαπατήθηκαν.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν ο Παύλος Ψωμιάδης είχε κληθεί και απολογηθεί σχετικά με την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ.ευρώ προς την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της επιβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

Ο Παύλος Ψωμιάδης θα απολογηθεί την Τετάρτη στον ανακριτή.

Διαβάστε ποιος γνωστός υπουργός έχει 180 offshore εταιρείες και γιατί συνελήφθη ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.