Ποιος γνωστός υπουργός έχει 180 off shore εταιρείες

Σάλος με πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που θεωρείτο μάλιστα έντιμος, ο οποίος φέρεται να έχει 180 off-shore εταιρείες και σπίτια. Ποια ονόματα ακούγονται στα παραπολιτικά πηγαδάκια;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε στενό κλοιό του ΣΔΟΕ βρίσκεται πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80 για υπόθεση καραμπινάτης φοροδιαφυγής. Η υπόθεση αφορά σε φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων και έφτασε στην υπηρεσία με τη μέθοδο της μαρτυρίας από άλλους πολίτες.

Ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός έχει τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, ελέγχονται οι κινήσεις του και όλες οι δοσοληψίες του, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τους λογαριασμούς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει 180 πολυτελή ακίνητα τα οποία ανήκουν σε ισάριθμες εξωχώριες εταιρείες real estate. Κάθε εταιρεία είχε κεφάλαιο 90.000 ευρώ, αλλά όλες εμφανίζονται ζημιογόνες. Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν στερήθηκε τη δανειοδότηση από τις τράπεζες, έχοντας μια περίεργη ευχέρεια ως προς αυτό. Η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και ήδη επίκειται η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Ποιο είναι όμως το όνομα του υπουργού με τις 180 offshore; Το προφίλ του είναι συγκεκριμένο και τον φωτογραφίζει. Διετέλεσε υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του ’80 και θεωρούνταν μάλιστα ένα από τα πιο έντιμα και αδιάφθορα στελέχη. Με δεδομένο οτι είναι ακόμα εν ζωή και δεν είχε σημαντικό ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία χρόνια, οι καλά γνωρίζοντες καταλήγουν στο ποιος είναι ο υπουργός με τις offshore.

Διαβάστε τα ονόματα των υπουργών του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80:
ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΠΟΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΡΟΣΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΝΤΖΕΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΓΚΑΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΡΥΒΑΚΗΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΡΕΤΤΑΚΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΩΣΗΦ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣ
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΚΙΜΩΝΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

Οι καλά γνωρίζοντες λένε οτι αυτοί που καλύπτουν τα κριτήρια που απαριθμήσαμε παραπάνω μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Είναι αλήθεια οτι το όνομα του υπουργού με τις off shore δεν είναι δύσκολο να βρεθεί και ήδη 2-3 ονόματα κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Το ερώτημα είναι γιατί τον προστατεύει το ΣΔΟΕ; Γιατί οι απλοί πολίτες διασύρονται ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες προστατεύονται; Πληροφορίες λένε πάντως οτι η επίσημη αποκάλυψη του ονόματος δεν θα αργήσει.

Διαβάστε τον γνωστό έλληνα βουλευτή που άφησε έγγυο τη γραμματέα του, το φερόμενο ροζ σκάνδαλο υπουργού με το μοντέλο Βούλα Βαβάτση και το φημολογούμενο ροζ βίντεο Σαμαρά με γνωστή τρραγουδίστρια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.