Τι ζητά η ΕΕ για να επιτρέψει συγχώνευση Aegean-Olympic

Βόμβα ρίχνει η Κομισιόν και ζητά παραχωρήσεις από Aegean Airlines-Olympic Air για να επιτρέψει την συγχώνευση των δυο εταιριών. Τι όρους θέτει η ΕΕ για να επιτρέψει τη συγχώνευση Aegean-Olympic;

Περισσότερες παραχωρήσεις από Aegean Airlines-Olympic Air για να επιτρέψει την συγχώνευση των δυο εταιριών ζητά η Κομισιόν, σύμφωνα με το Reuters.

Η Κομισιόν θεωρεί ότι οι παραχωρήσεις να έχουν οι ανταγωνιστές δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά, που έχουν ήδη συμπεριλάβει στην προτεινόμενη συγχώνευση οι δυο εταιρίες, είναι ανεπαρκείς και δε θα επιτρέψουν την είσοδο νέων «παικτών» στην εγχώρια αγορά.

Οι εταιρείες Aegean-Olympic Air πρότειναν κάποιες εγγυήσεις στην Κομισιόν τον περασμένο Ιούλιο, όταν ξεκίνησε η έρευνα για την συγχώνευση, με την Κομισιόν να εκφράζει ανησυχίες ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες μονοπωλίου για πολλούς εγχώριους προορισμούς.

Η θέση αυτή της Κομισιόν θα αλλάξει εάν οι δύο αερομεταφορείς κάνουν έστω και τώρα, περισσότερες παραχωρήσεις με μείωση του προβλεπόμενου πτητικού τους έργου.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Κομισιόν αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Διαβάστε τι ακριβώς προβλέπει η συγχώνευση Aegean-Olympic Air και γιατί η ΕΕ απορρίπτει τη συνεργασία Olympic-Aegean.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.