Τσοχατζόπουλος, σκάνδαλα, offshore και “αλήτες” ΠΑΣΟΚ

Ώρες αγωνίας για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που κατηγορεί «αλήτες» για σκευωρία, δείχνοντας προς ΠΑΣΟΚ. Ποια η αλήθεια για offshore, σκάνδαλα και πολυτελή γάμο;

Το πιθανό ενδεχόμενο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ως κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος διακατέχεται από την αγωνία μήπως το Μέγαρο Μαξίμου τον «αδειάσει». Οι κατηγορίες που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ -ο ίδιος παραδέχεται ότι εκλήθη για εξηγήσεις πριν από τα Χριστούγεννα- είναι παράβαση φορολογικού κώδικα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η αγωνία του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι δικαιολογημένη γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα δώσει το «πράσινο φως». Ο πρώην υπουργός λύνει τη σιωπή του για το επίμαχο θέμα των περιουσιακών στοιχείων του και επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις για το πού βρήκε τα λεφτά για το σπίτι στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου, αλλά και για τις offshore εταιρείες. «Δεν μετανιώνω για τον γάμο μου στο Παρίσι» έλεγε σε συνεργάτες του ο πρώην υπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Τσοχατζόπουλος.

Η περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου φαίνεται ότι θα αποτελέσει το βαρόμετρο για την κυβέρνηση στη θέμα της διαλεύκανσης των υποθέσεων βρώμικου χρήματος. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι σαφής: ζητά εδώ και τώρα από τους επικεφαλής του ΣΔΟΕ και της αρμόδιας αρχής να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τις υποθέσεις πολιτικών που υπηρέτησαν σε υψηλές θέσεις και φέρονται να έχουν πλουτίσει παράνομα.

Οι έρευνες για τα «σκάνδαλα» του Άκη Τσοχατζόπουλου βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή τους. Ελέγχονται τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του ίδιου όσο και των παιδιών του, ενώ το τελικό πόρισμα θα συνταχθεί όταν το ΣΔΟΕ θα έχει τα στοιχεία που έχει ζητήσει από τις ελεγκτικές Αρχές της Κύπρου και των ΗΠΑ.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αγχωμένος λέει ότι δεν μετανιώνει για τον πολυτελή γάμο του. «Τι θέλουν τέλος πάντων;» Παντρεύτηκε στον Αγιο Στέφανο στο Παρίσι, ο κουμπάρος του είναι Γάλλος. Είχε καλεσμένους μόνο 18 άτομα. Είναι τόσο συνηθισμένο και απλό πράγμα αυτό, έλεγαν οι συνεργάτες του. Και όταν ρωτούσαν για τη δεξίωση που παρέθεσε στο υπερπολυτελές «George V», της αλυσίδας ξενοδοχείων «Four Seasons», έλεγε ότι δεν υπήρξε καμιά δεξίωση. Στο ξενοδοχείο αυτό έμεινε επειδή είναι κοντά στον Αγιο Στέφανο. Και μετά προσκάλεσε τους 18 φίλους του και τη φρουρά του με τις γυναίκες τους για δείπνο. Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την παραμονή του στο «George V» είπε ότι έμεινε σε ένα απλό δωμάτιο που δεν ήταν ούτε ούτε σουίτα ούτε τίποτα.

Αυτή την περίοδο ο Άκης Τσοχατζόπουλος αποφεύγει τις εξόδους, είναι σχεδόν απομονωμένος, γιατί βρίσκεται, όπως λέει, σε «δουλειές». Με συνεχείς συνεννοήσεις με τους δικηγόρους του και τη λογίστριά του, επιχειρεί να οργανώσει την υπεράσπισή του.

Για την αγορά του διαμερίσματος στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου υπάρχουν πολλά κενά. Από ποιον, για παράδειγμα, αγόρασε το διαμέρισμα; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αγόρασε από μια offshore εταιρεία. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ένας από τους παλαιούς ιδιοκτήτες ήταν και η offshore εταιρεία Τorcaso Ιnvestments LΤD, η οποία έχει αναμειχθεί με το σκάνδαλο Βατοπαιδίου. Οπως τεράστιο κενό παραμένει το ότι μόλις τρεις ημέρες πριν από την ψήφιση του νόμου 3842, ΦΕΚ Α 58/23.4.2010 «περί αποκατάστασης της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής», ο οποίος ανάμεσα στα άλλα πολλαπλασίαζε τη φορολογία ακινήτων που ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρείες, αγόρασε το συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραδέχεται ότι αγόρασε το ακίνητο από την αμερικανική εταιρεία Νobilis (η οποία έχει έδρα, όπως λέει, στο Γουαϊόμινγκ, με κεφάλαιο 500.000 δολάρια) το 2010. Η εταιρεία αυτή το αγόρασε από την Τorcaso, αλλά, όπως σημειώνει, το 2000. Η Τοrcaso όμως έχει την έδρα της στην Κύπρο και έχει αναμειχθεί σε πολλές υποθέσεις, από το σκάνδαλο της Siemens ως το σκάνδαλο του Βατοπαίδιου.

Παντού δηλαδή βρίσκεται αυτή η offshore εταιρεία, η οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνδέεται με το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε απλώς ότι συμμετείχε σε αυτήν, το 1999, ο «ξάδελφός μου Νίκος Ζήγας» και ότι η συγκεκριμένη offshore εταιρεία είναι μια κατασκευαστική που δεν έχει σχέση με όπλα ή με άλλες δραστηριότητες. Πέραν τούτου ουδέν. Τα υπόλοιπα, όπως λέει, θα τα αναφέρει στη Δικαιοσύνη.

Για την αγορά του σπιτιού της Διον. Αρεοπαγίτου όλα έγιναν, κατά την άποψή του, νόμιμα:«Το σπίτι το αγόρασε η σύζυγός μου.Εγώ ήμουν ο εγγυητής.Στοίχισε συνολικά 1.100.000 ευρώ.Τις 850.000 ευρώτα πήραμε δάνειο από τη Εurobank και τα υπόλοιπα από ένα διαμέρισμα που είχα στα Μελίσσια,το οποίο πούλησα μόλις χώρισα,όταν χάσαμε την εξουσία από τη ΝΔ»λέει. Ο ίδιος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, έχουν καταθέσει αρκετές φορές και τονίζει ότι περιμένει την αθώωσή του, που θα του δώσει μια ικανοποίηση.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος περνά στην αντεπίθεση και δηλώνει ότι δεν έχει «καμία off shore, καμία εταιρεία και καμία μετοχική αξία ιδιαίτερου ύψους». Υποστηρίζει ακόμη ότι για πολλά χρόνια έμενε στο ενοίκιο, ενώ το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου το αγόρασε με υποθήκη 850.000 ευρώ και δάνειο 400.000 ευρώ. «Πρόκειται για μία εγκληματικού τύπου επίθεση εναντίον μου. Επιχειρήθηκε και η βιολογική μου εξόντωση» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός, ο οποίος απειλεί με αγωγές, αναμένοντας «να λάμψει η αλήθεια».

Ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για την πορεία ερευνών του ΣΔΟΕ, κατονόμασε τις περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου και Μαντέλη, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα πορίσματα. Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε κάποια στιγμή πολιτικό να μπαίνει φυλακή, ο κ. Κουσελάς το άφησε ανοιχτό, λέγοντας «ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του».

Διαβάστε το σαφάρι του ΣΔΟΕ σε υπουργούς-βουλευτές φοροφυγάδες, τον υπουργό με 180 offshore εταιρείες και τα ψυχολογικά προβλήματα του Καραμανλή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.