Απεργία ΜΜΜ, Μετρό, ΕΘΕΛ 11,12,13,17 Ιανουαρίου, επίταξη

Νέες απεργίες και στάσεις εργασίας εξήγγελαν τα ΜΜΜ τον Ιανουάριο. Πότε απεργούν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός στις 11/1, 12/1, 13/1 και 17/1; Πρόγραμμα.

Δίχως τέλος η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς οι συνδικαλιστές στα ΜΜΜ δεν κάνουν βήμα πίσω στη διαμάχη τους με την κυβέρνηση. Τρίτη 11 Ιανουαρίου, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου και Πέμπτη 13 Ιανουαρίου οι πολίτες που χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους θα αντιμετωπίσουν ξανά πρόβλημα, ενώ δεν αποκλείεται η ίδια κατάσταση να επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, οι διοικήσεις των επιχειρήσεων αναμένεται να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις. Αναλυτικά το απεργιακό ημερολόγιο για τα ΜΜΜ:

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου – Απεργίες ΜΜΜ
Λεωφορεία-τρόλεϊ: οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:30 το απόγευμα, ενώ οι συνάδελφοί τους στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας 11:00-15:00.
ΗΣΑΠ: Στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα. Επίσης οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί από την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων.
Μετρό: Κανονικά θα κινηθούν την Τρίτη οι συρμοί του Μετρό.

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου – Απεργίες ΜΜΜ
Λεωφορεία-τρόλεϊ: στάση εργασίας στα λεωφορεία από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:30 το απόγευμα, ενώ στα τρόλεϊ στάση εργασίας 11:00-15:00.
ΗΣΑΠ: στα σχέδια των εργαζομένων και κυρίως των ηλεκτροδηγών είναι να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.
Μετρό: μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το τι πρόκειται να γίνει την Τετάρτη. Μεταξύ των συνδικαλιστών του Μετρό υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου – Απεργίες ΜΜΜ
Λεωφορεία-τρόλεϊ: Τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν εντελώς την Πέμπτη 13 του μηνός, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.
ΗΣΑΠ: στάση εργασίας 12 με 4 το απόγευμα την Πέμπτη.
Μετρό: Τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΕΛΜΑ, πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο εξής σε στάσεις εργασίας, και εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, από την προσεχή Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, θα προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Διαβάστε αναλυτικά τις απεργίες ΜΜΜ στις 17,19,20 Ιανουαρίου μετά τις τελικές αποφάσεις των εργαζόμενων.

Ο υπουργός Μεταφορών επέκρινε τους εργαζόμενους που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, λέγοντας ότι πλήττουν κυρίως τους μη εύπορους πολίτες. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο της επίταξης σημείωσε ότι το μέτρο δεν προσφέρεται για καθημερινή χρήση και δεν ανταποκρίνεται σε πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά το υπουργείο έχει σχεδιάσει εναλλακτικά πλάνα και μάλιστα όχι μόνο ένα, χωρίς ωστόσο να τα αναφέρει.

Τρομερή πάντως αναμένεται η ταλαιπωρία το κέντρο, περαστικά μας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.

11 Σχόλια

  1. to oti eiste m……es,kai psifizete sa zoa,sas pernaei katholoy apo
    to mialoudaki sas..alla sas exoyn mathei na koitate panta ton eautouli sas,loipon sas eyxomai ta xeirotera,na doyleuete sa sklavoi gia ena piato fai,ayto distixos sas axizei,mexri na xipnisete EPITELOUS!!!!!

  2. Το πιο καλο κολπο των ισχυρων ειναι να σε στρεψουν σε αυτον που ζηταει το δικαιο και κανει αγωνες για να το κρατησει.Οταν κανουμε απεργιες εμεις για το δικιο μας ειμαστε δικαιολογημενοι.Φοιτητης,εργαζομενος απο Περιστερι.Σχολη με τα ποδια και στην δουλεια κανονιζουμε οι συναδελφοι οποιος εχει αμαξι να μας εξυπηρετησει με λογικο αντιτιμο.Ειχαμε το οπλο της ψηφου αλλα πηγαμε για καφε ή καναμε δηθεν διαμαρτυρια με την μη ψηφο.Αυτοι ειμαστε.
    Για τα επομενα χρονια θα ανοιξω μαγαζι που θα πουλαει βαζελινη.

  3. Οι εργαζόμενοι φυσικά δεν φταίνε πάντα και μην ταυτίζουμε αυτά που θέλει να περνάει ο συνδικαλισμός με αυτά που θέλουν οι εργαζόμενοι. Συνδικαλισμό θέλουμε ισχυρό, δυνατό και δουλειά καθόλου, γι’ αυτό δεν δουλεύει τίποτα. Είναι τραγικό ο κάθε οδηγός να έχει και να χρησιμοποιεί και μάλιστα εν ώρα υπηρεσίας, κινητό που το πληρώνουμε εμείς και να αυξάνουν τα εισιτήρια για να καλυφθούν τα σπασμένα των άχρηστων διοικήσεων.Είναι απαράδεκτο να έχουν την οποιαδήποτε απαίτηση οι εργαζόμενοι και ο συνδικαλισμός αυτών των ΔΕΚΟ, των μόνων καλοπληρωμένων ενώ ο κόσμος δεν έχει δουλειά και θέλει να δουλέψει ενώ αυτοί ούτε θέλουν ούτε ξέρουν να προσφέρουν. Για τις απαράδεκτες σε πανευρωπαϊκό, τουλάχιστον, επίπεδο φταίνε αυτοί που σήμερα απεργούν, παράλογο ?? Προφανώς!

  4. aa dax emena den m enoxli epidi sxolio pao m leoforio opoc k pola ala pedia k logo ton apergion dn pame…mia xara…ala krima g ftous pou doulevoun makria k xrisimopioun mmm…

  5. MΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΤΑΞΙ (150 ευρο) δεν θα πληρωνω το εισιτηριο για 6 μηνεσ

  6. Δέχομαι ότι έχουν δικαιώματα και αιτήματα,όμως με το να ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο δε βγαίνει τίποτα. Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις στην Ελλάδα,δεν μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά με οδηγούς και ελικόπτερα! Γι’ αυτό δε σας φταίνε σε τίποτα οι απλοί πολίτες που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους. Και είναι απαράδεκτο να ξεκινάει η στάση στις 11 και το τελευταίο λεωφορείο να περνάει στις 9.30.ΕΛΕΟΣ

  7. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ.
    ΕΓΩ ΒΓΑΖΩ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΔΩΣΑ 130 ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΑΞΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ. ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ. ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ;
    ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΕΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ 50 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΚΛΕΦΤΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΟΡΜΗΞΤΕ.
    ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ.

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines