Από τι πέθανε η Καίτη Λαμπρολούλου, βιογραφικό

Από τι πέθανε η γνωστή ηθοποιός Καίτη Λαμπροπούλου, στενή φίλη της Αλίκης Βουγιουκλάκη; Βιογραφικό της Καίτης Λαμπροπούλου, φωτογραφίες, ταινίες, θεατρικές παραστάσεις.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Καίτη Λαμπροπούλου, πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου. Η ηθοποιός συνέδεσε την καριέρα της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, είχε δάσκαλο τον Κουν και συνεργάστηκε με σπουδαίους θιάσους, όπως Λογοθετίδη, Λαμπέτη, Χορν και Ανδρεάδη. Έσβησε ήσυχα στον ύπνο της σε ηλικία 85 ετών.

Η Καίτη Λαμπροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926, αλλά μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μετακομίσει η οικογένειά της λόγω των εμπορικών δραστηριοτήτων του πατέρα της. Ήταν το δεύτερο παιδί από τα συνολικά τρία της οικογένειας.

Η Καίτη Λαμπροπούλου ξεκίνησε τα μαθήματα στο θέατρο από τα μαθητικά της χρόνια το 1942, αρχικά στο Θέατρο Τέχνης. Συμμετείχε στην πρώτη παράσταση του Θεάτρου Τέχνης μαζί με τον Κάρολο Κουν το 1942-1943, στην “Αγριόπαπια” του Ίψεν.

Στο βιογραφικό της Καίτης Λαμπροπούλου υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης όπως «Σουάνεβιτ», «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Βυσσινόκηπος», «Στέλλα Βιολάντη», «Το πρώτο έργο της Φάννυ», «Δεν μπορείς να ξέρεις», «Χαρούμενα νιάτα», «Βρικόλακες» κ.ά.

Στη συνέχεια, η Καίτη Λαμπροπούλου συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο υπό τη διεύθυνση του Ροντήρη και πήρε μέρος στις παραστάσεις: «Φοιτηταί», «Ζητείται υπηρέτης», «Συρανό ντε Μπερζεράκ» «Το φιντανάκι» «Λοκαντιέρα», «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», «Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ» κ.ά.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το Ροντήρη στην Ελληνική Σκηνή, αλλά συνεργάστηκε και με άλλους θιάσους σε πολλές παραστάσεις.

Στον κινηματογράφο η Καίτη Λαμπροπούλου έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1951 στην ταινία “Το παιδί μου πρέπει να ζήσει”. Εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικές σειρές, καθώς και στο Θέατρο της Δευτέρας.

Σύζυγός της Καίτης Λαμπροπούλου ήταν ο δημοσιογράφος και σεναριογράφος Γεώργιος Ρούσσος. Ήταν ο μόνος άνδρας που αγάπησε στη ζωή της και για εκείνον είχε πει, στο βιβλίο «Σαν παλιό σινεμά» του Αντώνη Πρέκα: «Για τριάνα χρόνια μείναμε μαζί. Περάσαμε ωραία ζωή, ευτυχισμένη. Έχουν περάσει τόσα χρόνια απ’ το θάνατό του κι εγώ είμαι ακόμη μαζί του. Κουβεντιάζουμε μαζί… Το βράδυ πολλές φορές όταν είμαι στεναχωρημένη, η κουβέντα μαζί του με κάνει να παίρνω θάρρος».

Στις 20 Δεκεμβρίου 2004, απονεμήθηκε σε αυτή και τη Σμαρούλα Γιούλη το έπαθλο “Κυβέλη” για τη συνολική τους θεατρική προσφορά.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της η Καίτη Λαμπροπούλου τα πέρασε με την αδερφή της στο Διόνυσο. ‎Πέθανε στις 31 Ιανουαρίου 2011.

Η κηδεία της Καίτης Λαμπροπούλου θα γίνει την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στις 15.00, από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Διαβάστε από τι πέθανε ο Γιάννης Δαλιανίδης και γιατί μπήκε ο Θανάσης Βέγγος στο νοσοκομείο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.