Διχάζει η κατάληψη της Νομικής από μετανάστες [video]

Διχάζει την κοινωνία η κατάληψη της Νομικής από μετανάστες. Τι είπε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών για τον καταυλισμό οικονομικών μεταναστών στη Νομική σχολή;

«Δεν υπήρξε ολιγωρία από την πλευρά του πανεπιστημίου», τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πελεγρίνης, που υποστήριξε ότι ενημέρωσε τις αρχές, μόλις ενημερώθηκε ότι έρχονται οι λαθρομετανάστες από την Κρήτη και ζήτησε να βρεθεί χώρος να διαμείνουν.

«Η καθοδηγούμενη κατάληψη της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί κατάχρηση του δικαιώματος του ασύλου. Αναγνωρίζουμε το ανθρώπινο πρόβλημα των μεταναστών, αλλά αναγνωρίζουμε ότι είναι πρωτίστως ζήτημα της πολιτείας», είπε ο κ. Πελεγρίνης που κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, την υφυπουργό, Α. Νταλάρα, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρό και τον δήμαρχο Αθηνών, Γ. Καμίνη, σε έκτακτη σύσκεψη.

Πρόσθεσε ότι υπήρχε μια συνεχής επαφή με τους εκπροσώπους των μεταναστών και στάλθηκαν στον χώρο γιατροί να παράσχουν τη βοήθειά τους.

Οι γιατροί διαβεβαίωσαν ότι οι κανόνες υγιεινής τηρούνται, υπάρχει καθαριότητα και δεν υπάρχουν βανδαλισμοί.

Επίσης, έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό για εκκένωση του κτιρίου εντός της ημέρας, ενώ κατήγγειλε όσους επένδυσαν στην εκμετάλλευση του ασύλου για κομματικές σκοπιμότητες.

Με αίτημα τη νομιμοποίησή ξεκίνησαν απεργία πείνας και κατάληψη στη Νομική 300 μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα γύρω στους 250 μετανάστες κατέλυσαν στη Νομική σχολή Αθηνών προερχόμενοι από Κρήτη, Βόλο και άλλες περιοχές, ενώ στη Θεσσαλονίκη 50 μετανάστες, που ζουν και εργάζονται στο νομό Χανίων, έχουν εγκατασταθεί στον 7ο όροφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας οι μετανάστες θα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση. Όσον αφορά τη Νομική Σχολή η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης τονίζει ότι ο «χώρος είναι πλήρως απομονωμένος από το εν λειτουργία κτίριο και δεν υφίσταται κανενός είδους επιβάρυνση στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Το Πανεπιστήμιο δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι άντρο ανομίας» είπε η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

«Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι. Τι άλλο άραγε θα δούμε… Ας καταλάβουν, επιτέλους, οι προστάτες όλων αυτών, ότι ήδη έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κώστας Αϊβαλιώτης.

Διαβάστε τις απεργίες στις 26,27,28 Ιανουαρίου και δείτε τις γυμνές φωτογραφίες-όργια στη Νομική.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.