Πωλείται η Olympic Air. Όχι σε συγχώνευση με Aegean

Aρνητική είναι η εισήγηση της ΕΕ για τη συγχώνευση Olympic Air-Aegean. Γιατί η MIG πουλά την Ολυμπιακή και ποιοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να αγοράσουν;

Κατά την συνεδρίαση της Τρίτης 26 Ιανουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην ανάψει το πράσινο φως για τη μεγάλη συγχώνευση Olympic-Aegean με το επιχείρημα ότι θα δημιουργούσε μονοπώλιο στις πτήσεις εσωτερικού.

Σε περίπτωση που η συγχώνευση Olympic-Aegean γινόταν πραγματικότητα η νέα εταιρεία θα έλεγχε το 65% με 70% της συνολικής κίνησης του αεροδρομίου της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η MIG, ιδιοκτήτρια εταιρία της Olympic Air, έχει ήδη ξεκινήσει τη διερεύνηση της διεθνούς αγοράς ώστε να βρεθεί αγοραστής για τον αερομεταφορέα, αναθέτοντας την πώληση σε αμερικανική τράπεζα.

Παράλληλα, έγινε κρούση σε έλληνες εφοπλιστές, να συμμετάσχουν στην Olympic Air, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική, αν και παλιότερα είχαν ακουστεί τα ονόματα τους ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστός.

Διαβάστε γιατί η Κομισιόν απέρριψε τη συγχώνευση Olympic-Aegean και τι ζήτησε η ΕΕ για να εγκρίνει τη συγχώνευση Olympic Air-Aegean.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.