Πρέπει να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο; Ψηφίστε

Με αφορμή την κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάτες, πολύ συζήτηση γίνεται για το πανεπιστημιακό άσυλο και αν πρέπει να καταργηθεί. Τι πιστεύετε; Ψηφίστε.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το αν πρέπει να καταργηθεί το άσυλο στα πανεπιστήμια, καθώς η κατάληψη της Νομικής από μετανάστες έφερε στην επιφάνεια το θέμα. Ποιος ο ρόλος του πανεπιστημιακού ασύλου; Διαβάστε τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς και ψηφίστε.

Ναι στην κατάργηση του ασύλου:
Δεν μπορεί η αστυνομία να μην επεμβαίνει όταν διαπράττονται αδικήματα σε κάποιο σημείο της χώρας. Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι ουσιαστικά άχρηστο, καθώς οι πανεπιστημιακοί δεν αντιδρούν ποτέ γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις. Η αστυνομία πρέπει να μπορεί να επέμβει οταν υπάρχουν αδικήματα. Το πανεπιστημιακό άσυλο θεσπίστηκε, άλλωστε, πριν από δεκαετίες όταν η ελευθερία λόγου δεν ήταν δεδομένη και σήμερα δεν έχει νόημα.

Όχι στην κατάργηση του ασύλου:
Ο ρόλος του θεσμού του πανεπιστημιακού ασύλου είναι η κατοχύρωση της ακαδημαϊκής ελευθέριας, της ελεύθερης επιστημονικής αναζήτησης και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στο χώρο των πανεπιστημίων. Η πολιτεία δεν μπορεί να επεμβαίνει κατά το δοκούν και τα πανεπιστήμια πρέπει να αυτορυθμίζονται. Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει επίσης συμβολικό χαρακτήρα και αποτελεί φόρο τιμής στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Εσείς τι πιστεύετε;
[poll id=”19″]

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.

11 Σχόλια

  1. Πως ειναι δυνατόν το τελευταίο πράγμα θεσμός που έμεινε στην Ελλάδα κάποιοι θέλουν και αυτό να.το διαλύσουν ρατσιστές και απαρχεωμενοι άσυλο ήταν. τώρα ειναι η ώρα με αυτά που κάνουν και εμείς του τα επιτρέπουμε να μπαίνουν στα σπίτια μας και να τα περνούν ντροπηηηηηηη

  2. Αυτά που έχουμε εμείς δεν είναι πανεπιστήμια κωλοχανία είναι. Ας παραδειγματιστουμε λίγο από αυτά του εξωτερικού. Φτάνει πια η πολιτική ας ασχοληθουμε μετις σπουδές μας

  3. sas ekanan rompot…zompi ginate…katarghsh asulou???oi misoi pou pshfisate edw den kserete kan ti einai.8ewreitai pws to na mpainei enas mesa kai na ta spaei einai to asulo…sthmena ola.ksupnhste re.ksupnhste ligo.valte to moudiasmeno mualo sas na doulepsei

  4. sou pianei to meros mori pou…. o tsigkanos sta grasidia les kai tha pas pote na katseis ekei .
    osi psifisate NAI malon eiste fovikoi . nomizete oti tha sas prostatepsoun apo to kako, to agxos kai to stress pou exete dimiourgisei monoi sas
    evxaristo

  5. ΜΠΡΑΒΟ ΖΩΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ !! ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΣΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ Ε ΜΑΛΑΚΕΣ

  6. Να καταργηθεί για τους λαθρομετανάστες, τσιγγάνους κλπ … Και αυτό δεν είναι άσυλο, αλλά προστασία των πανεπιστημίων! Δεν μπορεί να πάνε να τσαντιρώσουν εκεί και οι τσιγγάνοι. Έλεος πια!

  7. επίσης πολλοί απο εσάς ξεχνάτε φαίνεται το πολυτεχνείο και ποιοί κατήργησαν το άσυλο…

  8. το πανεπιστημιακό άσυλο γεννήθηκε απο την δημοκρατία…η κατάργηση του απλά θα είναι ακόμα ενα πλήγμα σε αυτή…
    αντί να καθήσετε να αναλογιστείτε ΠΩΣ έφθασαν ως εκεί οι μετανάστες ,τρώτε αμάσητο ότι σας προσφέρουν ως το “προφανές” ..
    οι μετανάστες ταξίδεψαν απο την κρήτη ,τους έγιναν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ έλεγχοι μέχρι να φτάσουν ως την νομική…ήθελαν και τους άφησαν …δεν ήταν θέμα ασύλου.
    όμως έτσι έχουν καταντήσει τον πιο περήφανο λάο…έμας που μας φοβόντουσαν τώρα να είμαστε χειραγώγημενοι…δείτε ειδήσεις,όλγα τρέμη κλπ και ό,τι σας πλασάρουν..ότι και κάλα φταίει το άσυλο…τα λένε αυτα γιατί με τις καφρίλες που κάνουν οι κυβερνήσεις και μας έχουν φτάσει σε αυτό το αδιέξοδο φοβούνται για πιθανή εξέγερση..και άπλα καταργόντας το άσυλο θα είναι “καλυμένοι”…ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΑΣ…

  9. Μη λέτε ό,τι να ναι
    Το Πανεπιστημιακό Άσυλο θεσπίστηκε ΄ταν είχε αποκατασταθεί η Δημοκρατία. Το κάθε είδους Άσυλο υπάρχει και στη Δημοκρατία για να προβλέπεται και η πιθανότητα αδικίας κατά ατόμων ή ομάδων.

  10. Το πανεπιστημιακο ασυλο θεσπιστηκε πριν απο δεκαετιες, οταν η ελευθερια λογου δεν ηταν δεδομενη, οπως ακριβως ισχυει και σημερα!
    Γιαυτον ακριβως το λογο πρεπει να το ενισχησουμε! Δημοκρατια ειναι αλλο πραγμα απο αυτο που εχουμε σημερα, και η καταργηση του ασυλου, θα μας παει ακομα πιο μακρυα!
    Καταστρεφετε το μελλον μας..δε σκεφτεστε ουτε καν τα παιδια σας..:/

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines