Θησαυρός Αλή Πασά: συνεχίζει τις έρευνες ο Ελληνοαυστραλός

Συνεχίζει τις έρευνες για τον αμύθητο θησαυρό του Αλί Πασά ο «δαιμόνιος» Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας, που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να τον εντοπίσει. Που θα γίνουν οι έρευνες και πότε ξεκινούν;

Ο δήμαρχος Καλαμπάκας, κ. Σακελλαρίου, αποκάλυψε οτι συζήτησε με τον επιχειρηματία σχετικά με την αδειοδότηση για νέες ανασκαφές στο ίδιο σημείο, όπου σύμφωνα με τον Ελληνοαυστραλό είναι κρυμμένος ο θησαυρός, ενώ βρίσκεται σε επαφή και με τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες.

Πριν από λίγους μήνες, αντί για το θησαυρό του Αλή Πασά, το γεωτρύπανο έφερε στην επιφάνεια νερό και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Η τρύπα σφραγίστηκε και στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής των Αγίων Θεοδώρων.

Εδώ και χρόνια, φήμες και θρύλοι ήθελαν τον αμύθητο θησαυρό του Αλή Πασά «που μπορεί να σώσει και την Ελλάδα από τη χρεοκοπία» σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Στον βυθό της λίμνης Παμβώτιδας, δεκάδες κασόνια με λίρες και άλλα πολύτιμα αντικείμενα φέρονταν να κρύβονται μέσα σε ένα μικρό σκαρί, το οποίο αποτελούσε το «στολίδι» του στόλου του Αλή Πασά. Μάλιστα, οι κάτοικοι πίστευαν ότι ο Τουρκαλβανός πασάς φρόντισε να το γεμίσει με τον αμύθητο θησαυρό του κι έπειτα να το βουλιάξει για να επιστρέψει χρόνια αργότερα και να τον πάρει.

Τα σενάρια για τον θησαυρό του Αλή Πασά φούντωσαν μετά την επίσκεψη του καθηγητή του Γεωλογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργου Παπαθεοδώρου και της ομάδας του. Ο καθηγητής ενημέρωσε τον νομάρχη Ιωαννίνων Αλέξανδρο Καχριμάνη σχετικά με τις έρευνες που κάνει τους τελευταίους μήνες μαζί με τους συνεργάτες του στη λίμνη Παμβώτιδα και για το ενδιαφέρον εύρημα που ανακάλυψαν. Πρόκειται για ένα πλοιάριο μήκους δεκατριών μέτρων που εντοπίστηκε σε βάθος επτά μέτρων και το οποίο, όπως εικάζουν πολλοί, είναι το δικάταρτο μπρίκι του Αλή Πασά.

Ιστορικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο πανέξυπνος και παμπόνηρος Αλί Πασάς διατηρούσε έναν μικρό στόλο και το αγαπημένο του πλοιάριο ήταν ένα δικάταρτο ιστιοφόρο. Μετά τη δολοφονία του Αλή Πασά, το 1822, το σκάφος παρέμεινε αγκυροβολημένο, ώσπου τα ίχνη του χάθηκαν. Κάποιοι εκτιμούν ότι το βούλιαξαν εξοργισμένοι Γιαννιώτες, χωρίς να γνωρίζουν ότι ήταν γεμάτο με κασόνια χρυσές λίρες, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για βύθισή του από τους ίδιους τους Τούρκους.

Ενας 65χρονος Ελληνοαυστραλός χρυσοθήρας, που σκάβει ανά τον κόσμο θαμμένους θησαυρούς έχει ξεκινήσει επιχείρηση νόμιμης εξόρυξης του θησαυρού του Αλή Πασά. Ο επίδοξος χρυσοθήρας υποστηρίζει ότι έχει μελετήσει τόσο καλά την περιοχή και την ιστορία, που είναι πεπεισμένος ότι σε συγκεκριμένη τοποθεσία μεταξύ Αγίων Θεοδώρων και Σπηλαίου Θεόπετρας βρίσκονται δεκάδες σεντούκια γεμάτα με χρυσάφι, σε δωμάτια χτισμένα σε βάθος 15 μέτρων κάτω από το έδαφος. Το χρυσάφι, ισχυρίζεται, είναι τόσο πολύ που θα μπορούσε, όπως χαρακτηριστικά λέει, «να σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία!»

Η προετοιμασία του για την ανεύρεση του θησαυρού ξεκίνησε πριν από περίπου εξι μήνες. Στο διάστημα αυτό ο Ελληνας «Ιντιάνα Τζόουνς» ακολούθησε όλη τη διαδικασία της νόμιμης ανασκαφής. Εξασφάλισε τις απαραίτητες άδειες απο την Κτηματική Υπηρεσία, τον Στρατό, την Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Δασαρχείο, το Υπουργείο Οικονομικών και πριν από λίγες ημερες, την άδεια του Δήμου Βασιλικής. Εξοπλισμένος με χάρτες επισκέφθηκε την περιοχή, βρήκε τη συγκεκριμενη τοποθεσία και όπως υποστηρίζει εντόπισε τα υπόγεια δωμάτια. Τώρα είναι όλα έτοιμα για ξαναξεκινήσουν οι έρευνες που θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν την ύπαρξη του θησαυρού του Αλή Πασά.

Άντε και σε καλή μεριά!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.