Ποια ελληνικά προϊόντα ζητούν στο εξωτερικό

Ποιες μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού ενδιαφέρονται για ελληνικά προϊόντα και τι είδους προϊόντα είναι αυτά; Διαβάστε επιχειρηματικές ευκαιρίες που έχουν ζήτηση στο εξωτερικό.

Oι παρακάτω εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εισαγωγές από την Ελλάδα των εξής προϊόντων:

• Σουβενίρ με θέμα το ελαιόλαδο.
Η ιαπωνική εταιρία εισαγωγής ελαιολάδου Inoue Seikoen ενδιαφέρεται να εισάγει από την Ελλάδα σουβενίρ τα οποία έχουν θέμα το ελαιόλαδο (όπως κεντήματα, πιάτα κ.λπ.).
Πληροφορίες: Ινοue Seikoen, Shodoshima-Cho, Shodo-Gun, Kagawa 761-4395, τηλ.: 0879-75-0057, φαξ: 0879-75-1218.
Αρμόδιος: Κosuke Otsubo.
Ηλεκτρ. ταχυδρομείο: [email protected]

• Τεχνουργημάτων από γυαλί.
Η εταιρία Galerie le Sud αναζητά ελληνικές επιχειρήσεις και τεχνίτες που παράγουν τεχνουργήματα από γυαλί, όπως π.χ., γυάλινα ή κρυστάλλινα βάζα, φιαλίδια αρωμάτων, press-pappier, αγαλματίδια κ.λπ., προκειμένου να εισάγει τέτοια προϊόντα στη Γαλλία και να τα παρουσιάσει σε εκθεσιακό της χώρο στο κέντρο του Παρισιού.

• Μηχανών, συσκευών κ.λπ.
Η εταιρία LIM Logistics ενδιαφέρεται να εισάγει μηχανές, συσκευές και υλικά ηλεκτρικά και τα μέρη τους συσκευές εγγραφής ή αναπαραγωγής ήχου, συσκευές εγγραφής ή αναπαραγωγής εικόνων και ήχου για την τηλεόραση και μέρη και εξαρτήματα των συσκευών.
Πληροφορίες: LIM Logistics.
Διεύθυνση: Viejo Bueno 937, Bernal-Pcia. de Buenos Aires/1876.
Χώρα: Aργεντινή.
Τηλέφωνο: 0054 11 4251 8714.
Φαξ: 0054 11 4251 8714.
Ιστοσελίδα: www.limlogistics.com.ar
Ηλ. Ταχυδρομείο: [email protected]

• Συνεργασίες
Ο Jean Pierre Normand αναζητά ελληνικές εταιρίες παρασκευής λιπασμάτων προκειμένου να συνεργαστούν σε πατέντα δική του για την παρασκευή φυσικών λιπασμάτων από θαλάσσια συστατικά.
Oνομα εταιρίας: JP Normand
Δραστηριότητα: Λιπάσματα (31)
Διεύθυνση: 9 rue Alphonse Daudet, Villeneuve Sur Lot/47300, Γαλλία.
Τηλέφωνο: 0033-524325302, κιν.: 0033-670299259
Ηλ. ταχυδρομείο: [email protected]
Ινδικό ενδιαφέρον για ελληνικά καλλυντικά

Σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Yπουργείου Εξωτερικών, τα ελληνικά φυτικά καλλυντικά προϊόντα που έχουν προοπτικές στην ινδική αγορά είναι τα ακόλουθα:
Καθαριστικά προσώπου-σώματος (ζελ, κρέμες),
Σαμπουάν-αφρόλουτρα-συντηρητικά (διαφόρων εκχυλισμάτων),
Σειρά περιποίησης σώματος (κρέμες για εξανθήματα, περιποίησης άκρων),
Aλατα μπάνιου, γαλακτώματα,
Σειρά κραγιόν,
Σειρά αντιηλιακών καλλυντικών.

Σημειώνεται πως η ινδική αγορά μόλις ανακαλύπτει την οργανωμένη λιανική πώληση στον κλάδο (είτε με τη μορφή ανεξάρτητων καταστημάτων, είτε με τη μορφή εκθεσιακών χώρων εντός μεγάλων καταστημάτων, είτε ακόμη, εντός, δυτικού τύπου, υπεραγορών).

Οι διαδικτυακοί τόποι ορισμένων από αυτές τις ινδικές και ξένες εταιρίες, που μπορεί κάποιος να επισκεφθει και να διαμορφώσει σχετική εικόνα είναι οι ακόλουθοι:
http://www.forestessentialsindia.com
http://www.planetretail.in
http://www.maccosmetics.in

Πρόσβαση στην αγορά. Η ινδική κυβέρνηση επιτρέπει τις απρόσκοπτες εισαγωγές καλλυντικών στην αγορά της χώρας. Για να πραγματοποιηθούν όμως σχετικές επενδύσεις από το εξωτερικό θα πρέπει να τηρούν τις απαιτήσεις του θεσμικού πλαισίου το οποίο επιβάλλει την κατά 49% ινδική συμμετοχή στην ίδρυση επιχείρησης σε επενδύσεις μιας επωνυμίας (single brand), κλάδου λιανικής. Ετσι, όλες οι ξένες μάρκες που έχουν προβεί σε άνοιγμα καταστημάτων, έχουν προηγουμένως συνάψει (και οι διαπραγματεύσεις διαρκούν πολύ) εμπορικές συμφωνίες με ινδικές επιχειρήσεις για να εισέλθουν στην ινδική αγορά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

2 Σχόλια

  1. Ειναι πολυ σημαντικο να γινουν ανοιγματα στις αγορες του εξωτερικου. Ακομα και αν ολοι ακολουθησουμε απολυτα το νεο κινημα υπερ της καταναλωσης ελληνικων προιοντων απο τους Ελληνες, αν δεν γινουν εξαγωγες απλος θα μειωσουμε τα εξοδα της χωρας αλλα χρειαζονται και εσοδα. Πολυ καλο το αρθρο γιατι δινει κατευθυντηριες προς τομεις αναπτυξης στον τομεα των εξαγωγων.

  2. πολύ καλό το άρθρο. θα ήθελα πληροφορίες γύρω από τα δέντρα καρυδιά-εξαγωγή καρυδιού

Comments are closed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε Like στο Fimes.gr