Πόλεμος-επεισόδια στην Αθήνα 23/2: φωτογραφίες, βίντεο

Επεισόδια, δακρυγόνα, μολότοφ, μάχες στο Σύνταγμα μετά την μαζική πορεία της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου. Φωτογραφίες-βίντεο από blogs, facebook, twitter που κάλυψαν το κενό ενημέρωσης λόγω απεργίας των ΜΜΕ.

Εμπόλεμη ζώνη το κέντρο της Αθήνας με εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, οδοφράγματα, οδομαχίες και καταστροφές.

Εστίες έντασης σε πολλά σημεία από τα Προπύλαια έως το Σύνταγμα και τη λεωφόρο Αμαλίας με τους διαδηλωτές να μην είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν παρά τις κινήσεις της αστυνομίας για να διαλυθούν. Ομάδες φωνάζουν συνθήματα όπως «Η εξέγερση άρχισε». Φωτογραφίες σοκ από επεισόδια στην Αθήνα.

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από τα επεισόδια Αθήνας στις 23/2/2011:

Συνεχής ενημέρωση:

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια στην Αθήνα την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011:

Η ατμόσφαιρα στην Αθήνα έγινε αποπνικτική από τη ρίψη μολότοφ, αλλά και την εκτεταμένη χρήση χημικών. Στην πλατεία Συντάγματος συνελήφθη διαδηλωτής που είχε στην κατοχή του τόξο, δύο βέλη, ένα καδρόνι και ένα τσεκούρι. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των διαδηλωτών αναφέρουν πως ενώ η πορεία διεξαγόταν ειρηνικά και χωρίς προβλήματα, ακούστηκε από τα cb της αστυνομίας η εντολή «Σπάστε την πορεία».

Το Reuters έγραψε χαρακτηριστικά για τα επεισόδια στην Αθήνα:

Περίπου 35.000 Έλληνες διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας φωνάζοντας «Δεν πληρώνω την κρίση τους» και «Δεν γίνομαι θυσία για την πλουτοκρατία.» Σε τέσσερα σημεία σε όλη την πόλη, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διασκορπίσει διαδηλωτές που εκσφενδόνιζαν πέτρες και πλαστικά μπουκάλια σε αυτούς. Η αστυνομία είπε ότι ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε ελαφρά από μια βόμβα βενζίνης. Από τα πεζοδρόμια οι διαδηλωτές έσπασαν κομμάτια από μάρμαρο για να ρίξουν σε αστυνομικούς, ενώ κάδοι σκουπιδιών τυλίχθηκαν στις φλόγες και έχουν καταστραφεί στάσεις λεωφορείων. Ενα μαύρο πανό που έγραφε «Πεθαίνουμε» είχε αναρτηθεί μπροστά από το κοινοβούλιο. «Έχουμε φθάσει στα όριά μας! Δεν μπορούμε να τα βγάλουν πέρα», είπε ο 60-χρονος Γιάννης Τσουρουνάκης, ο οποίος έχει τρία παιδιά και είναι άνεργος. «Το μέλλον μας είναι ένας εφιάλτης αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική».

Πριν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου, χιλιάδες διαδηλωτές έστειλαν ειρηνικά δυνατό μήνυμα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ο κόσμος ήταν από νωρίς πολύς στη συγκέντρωση με τους απεργούς να δίνουν ένα δυναμικό «παρών» που θύμιζε τη μαχητικότητα και τον παλμό διαδηλώσεων που είχαμε πολύ καιρό να δούμε.

Δείτε σοκαριστικές φωτογραφίες από τα επεισόδια στις 23 Φεβρουαρίου, live κάλυψη από τα επεισόδια στην Αθήνα και πότε απεργούν ΜΜΜ στις 25,28 Φεβρουαρίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.