Οι επεκτάσεις Μετρό ξεμπλοκάρουν: πότε θα είναι έτοιμες

Μεγάλη καθυστέρηση έχει σημειωθεί στις επεκτάσεις του Μετρό προς Ηλιούπολη-Ελληνικό και Χαϊδάρι-Ανθούπολη λόγω εμπλοκής με Siemens. Πότε θα είναι έτοιμες οι προεκτάσεις του Μετρό;

Επιτροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την εξέταση των προεκτάσεων του Μετρό, συστήνεται από τα υπουργεία Υποδομών και Δικαιοσύνης.

Μεγάλες καθυστερήσεις έχουν παρατηρηθεί στην παράδοση των έργων επειδή ανάδοχος του διαγωνισμού για το σύστημα σηματοδότησης των επεκτάσεων του Μετρό προς το Ελληνικό και τους υπό κατασκευή σταθμούς του Χαϊδαρίου και της Ανθούπολης, είχε αναδειχθεί η Siemens.

Η επιτροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα συνεδριάσει τον Μάρτιο και όταν εγκρίνει τις προεκτάσεις θα χρειαστούν από τέσσερις έως και οκτώ μήνες προκειμένου να παραδοθούν στο επιβατικό κοινό οι σταθμοί που είναι κατά 80% με 90% έτοιμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται από του υπουργείο Μεταφορών, οι νέοι σταθμοί αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία αρχές του 2012.

Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να έχει προκύψει ανάδοχος και για το διαγωνισμό για το τμήμα του Μετρό από το Χαϊδάρι έως τον Πειραιά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.