Φορολογικός οδηγός 2011 – Υπουργείο Οικονομικών

Διαβάστε τον φορολογικό οδηγό του ΥΠΟΙΚ με οδηγίες για φορολογική δήλωση 2011. Τι αλλάζει σε φορολογία ακινήτων, Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ΦΠΑ για ελεύθερους επαγγελματίες και χρήσιμες διευκρινίσεις.

Αναλυτικές απαντήσεις σε ερωτήματα των φορολογούμενων για τη φορολογία ακινήτων, τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων των επιχειρήσεων, το ΦΠΑ για προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχουν κατηγορίες επαγγελματιών, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων διευκρινίσεων στον φορολογικό οδηγό 2011 που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Στον φορολογικό οδηγό 2011 περιλαμβάνονται οι κλίμακες και οι συντελεστές φορολογίας για γονικές παροχές, κληρονομιές, δωρεές, μεταβιβάσεις ακινήτων, ΕΤΑΚ καθώς και για το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Οι οδηγίες για τη φορολογική δήλωση 2011 περιέχουν επίσης διευκρινίσεις για το πότε επιβάλλεται ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, ποια επαγγέλματα υπάγονται με βάση το νέο καθεστώς στο φόρο (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι) καθώς και για τις περιοχές που εξακολουθεί να ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές του.

Διαβάστε αναλυτικά τον φορολογικό οδηγό 2011 του υπουργείου Οικονομικών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.