Αχόρταγοι γιατροί, εκβιασμοί ασθενών, φακελάκι, απεργία

Σοβαρές καταγγελίες αγαναχτισμένου αναγνώστη για βρώμικο κύκλωμα πλουτισμού γιατρών, φακελάκια, ασυνέπεια, εκβιασμούς, με φόντο την απεργία των γιατρών που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο αυτές τις μέρες:

«Εδώ και δέκα μέρες ζούμε όλοι οι ασφαλισμένοι την ταλαιπωρία του αιώνα από την απεργία των Γιατρών. Κοιμόμαστε όμως ήσυχοι και απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτά που ακούμε από τους συνδικαλιστές ηγέτες (!!!!) των απεργών, που αγωνίζονται πρώτα από όλα για την «υγεία του λαού» και για την «βελτίωση της περίθαλψής του».

Μιας περίθαλψης που σήμερα απαιτεί να κλεισθεί ραντεβού πριν από 25 έως 50 ημέρες για να γίνει η εξέταση, και που αν για οποιονδήποτε λόγο αυτό ακυρωθεί (αρκετά συχνό φαινόμενο), θα απαιτηθούν άλλες 25 έως 50 ημέρες για το νέο ραντεβού.

Μιας περίθαλψης που όταν φθάσει η ημέρα εξέτασης που ορίσθηκε με το ραντεβού, ο πίνακας των προς εξέταση ασφαλισμένων είναι πλήρης, αλλά οι εξετασθέντες στο τέλος της ημέρας δεν ξεπερνούν το 60-70%. Αλήθεια, έγινε ποτέ έρευνα αν πράγματι το υπόλοιπο 30-40% των ασφαλισμένων που δεν προσήλθαν είχε όντως κλείσει ραντεβού ή μήπως κλείσθηκαν τα ραντεβού από κάποιους τρίτους (!!!) για να γεμίσει η λίστα, γιατί πολλά ακούγονται.

Μιας περίθαλψης που η εξέταση από τον γιατρό στις περισσότερες περιπτώσεις περιορίζεται στα 3-5 λεπτά και εξαντλείται στην έδοση της συνταγής των φαρμάκων και στην ανάγνωση της γνωμάτευσης που έχει συνταχθεί από αυτόν που έκανε την ακτινογραφία ή το υπερηχογράφημα ή το τεστ κοπώσεως ή , ή, ή.., χωρίς να μελετάται αυτή καθεαυτή η ακτινογραφία, το υπερηχογράφημα, το τεστ κοπώσεως κλπ από το θεράποντα γιατρό.

Μιας περίθαλψης που έχει καταστεί πάρεργο για τους περισσότερους γιατρούς του ΙΚΑ, με καθυστερήσεις στην προσέλευσής τους στα ιατρεία τους μέχρι και πάνω από μία ώρα, και που η αδιαφορία τους έντονα προσομοιάζει με λευκή απεργία αφού έχουν ήδη εξασφαλίσει την πελατεία για τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Αλήθεια, τι κάνουν οι προϊστάμενοι ειδικά των υποκ/των του ΙΚΑ για τις καθυστερήσεις των ιατρών στα ιατρεία του ΙΚΑ εκτός από το να επιβεβαιώνουν την ρήση «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Μιας περίθαλψης που για μια επέμβαση διάρκειας 5-10 λεπτών σε δημόσιο νοσοκομείο, αφαίρεσης ενός πολύποδα στην μήτρα, ζητείται φακελάκι ποσού 500 ΕΥΡΩ ή και περισσοτέρων χωρίς απόδειξη, ή 1000 ΕΥΡΩ με απόδειξη στην ιδιωτική κλινική που συνεργάζεται ο γιατρός. Αλήθεια, γιατί ένας δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να ασκεί δεύτερη εργασία και ο γιατρός του δημόσιου νοσοκομείου μπορεί να έχει ιδιωτικό ιατρείο και να συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές;

Μιας περίθαλψης που η συμπεριφορά (ευτυχώς λίγων γιατρών) προς τους ασφαλισμένους ασθενείς, είναι επιεικώς απαράδεκτη αφού τους αντιμετωπίζουν ως ζώα, αδιαφορώντας για τον πόνο τους και αρνούμενοι να τους εξετάσουν παραπέμποντάς τους σε ραντεβού που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είναι μετά από 25-30 ημέρες, λέγοντας ανερυθρίαστα «να περιμένεις το ραντεβού και ας πονάς μέχρι τον Μάρτιο» (31-01-2011 στο 2ο εξεταστήριο των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου ΒΟΥΛΑΣ).

Είναι πολύ εύκολο να καταγραφούν πάρα πολλά στραβά ακόμη της παρεχόμενης περίθαλψης, αλλά σταματάω εδώ γιατί και γνωστά είναι στον κόσμο που τα ζεί καθημερινά και κουραστικό θα καταντήσει.

ΝΤΡΟΠΗ σας κ.κ. (!!!) συνδικαλιστές γιατροί που νομίζετε ότι τρώμε κουτόχορτο και θα πιστέψουμε ότι αγωνιζόσαστε για εμάς. Για τις τσέπες σας αγωνιζόσαστε που στους περισσότερους από εσάς είναι ήδη γεμάτες από τα φακελλάκια και κλέψιμο της εφορίας, αλλά αυτό δεν σας φτάνει γιατί είστε ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ.

ΝΤΡΟΠΗ σας κ.κ γιατροί που δεν κάνετε τίποτα για να βελτιωθεί η περίθαλψη του ασφαλισμένου Ελληνα που τον βλέπετε μόνο σαν τσέπη και είσθε έτοιμοι να την αδειάσετε.

ΝΤΡΟΠΗ σας κ.κ. (!!!) συνδικαλιστές δημοκράτες (!!!) γιατροί που απειλείτε με διαγραφές τους γιατρούς που δεν θα υπακούσουν στην απεργία σας, ενώ εσείς κλείνετε αυτιά και μάτια σε τόσα λαμόγια του κλάδου σας που καταληστεύουν τα νοσοκομεία με τις αμύθητες προμήθειες που εισπράτουν.

ΝΤΡΟΠΗ σας κ.κ. (!!!) συνδικαλιστές γιατροί για τα ψέματα που λέτε για μισθούς γιατρών 300 ΕΥΡΩ επιζητώντας τη συμπάθειά μας, τη στιγμή που δεν υπάρχει Έλληνας που να μη γνωρίζει το επίπεδο ζωής σας, συγκριτικά με όλους εμάς που έχουμε υποστεί τόσο τις μειώσεις των αποδοχών ή των συντάξεών μας, όσο και την επιδείνωση του κόστους ζωής με τις αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

ΝΤΡΟΠΗ σας τέλος κ.κ. (!!!) συνδικαλιστές γιατροί για την ασέβεια που δείχνετε στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που έχουν την ανάγκη σας, και σας εκλιπαρούν να τους γράψετε τα φάρμακά τους. Αν σας έχει μείνει ίχνος συνείδησης θα πρέπει στον ύπνο σας να βλέπετε εφιάλτες γιατί εσείς οι ίδιοι έχετε γίνει εφιάλτες της καθημερινής μας ζωής.»

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.