Βίντεο σοκ: ο στρατός εκπαιδεύεται να καταστέλλει πολίτες

Σάλος με βίντεο που δείχνει οτι ο Ελληνικός Στρατός εκπαιδεύεται στην καταστολή διαδηλωτών στην άσκηση «Καλλίμαχος» στο Κιλκίς, στις 4 Φεβρουαρίου. Δείτε το βίντεο και την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη.

Η στρατιωτική άσκηση «Καλλίμαχος» έλαβε χώρα την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στο στρατόπεδο Κορομηλά, στην Αργυρούπολη του Κιλκίς από την 71η Aερομεταφερόμενη Tαξιαρχία. Το σενάριό της προέβλεπε παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας σε άμαχο πληθυσμό, στα πλαίσια των επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης και της συμμετοχής της Ελλάδας στον Σχηματισμό Μάχης (Helbrog BG) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά τα πρώτα τρία-τέσσερα λεπτά του βίντεο όπου παρουσιάζεται μία κανονική στρατιωτική άσκηση, ο Στρατός αναπτύσσεται και λειτουργεί πλέον σαν ειδική δύναμη της Αστυνομίας που θυμίζει ΜΑΤ και ΜΕΑ, που εκπαιδεύονται σε συνθήκες μαζικών διαδηλώσεων σε πόλεις.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Άμυνας ότι «οι δυνάμεις του Στρατού δεν προορίζονται για την καταστολή διαδηλώσεων πολιτών, αλλά μόνο για προστασία μονάδων», όποιος δει τις εικόνες καταλήγει αβίαστα στο εντελώς αντίθετο συμπέρασμα.

Ακούει μάλιστα, τους στρατιώτες-διαδηλωτές να φωνάζουν «freedom-freedom», τους βλέπει να «επιτίθενται» στους συναδέλφους τους. Και εκείνοι με τη σειρά τους, φορώντας εξάρτηση κομάντος της Αστυνομίας, αρχικά τους αποκρούουν και στη συνέχεια τους διαλύουν.

Δειτε βίντεο με καταστολή διαδηλωτών από Ελληνικό Στρατό:

Για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο 3 βουλευτές του ΚΚΕ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, ζητώντας εξηγήσεις.

«Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου δε θα συναινούσε σε ασκήσεις που συνδέονται με την εσωτερική οικονομικο-πολιτική κατάσταση της χώρας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ξεκαθαρίζοντας πως είχε άγνοια για τη στρατιωτική άσκηση στην 71η Ταξιαρχία στο Κιλκίς, που αφορούσε στην καταστολή πλήθους και εξεγέρσεων. Ο Πάνος Μπεγλίτης απάντησε ότι ήταν μία άσκηση επί χάρτου κι ότι κι ο ίδιος το πληροφορήθηκε από τον Τύπο. Οπως είπε, ζήτησε να ενημερωθεί και έδωσε εντολή να σταματήσει αμέσως η άσκηση, ενώ γνωστοποίησε ότι καθημερινά γίνονται ασκήσεις περιφερειακού ή τοπικού χαρακτήρα για τις οποίες, αν είναι ήσσονος σημασίας, δεν ενημερώνεται η πολιτική ηγεσία.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος σημείωσε ότι άλλο το ζήτημα, αν ενημερώθηκε ο υπουργός και άλλο αν ήταν παράνομη ή όχι η άσκηση.

Ο Πάνος Μπεγλίτης απάντησε ότι η ηγεσία δεν συναίνεσε, ούτε πρόκειται να συναινέσει σε τέτοιου είδους ασκήσεις του ΝΑΤΟ, ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ελληνική Eπικράτεια οι οποίες αφορούν εσωτερικές οικονομικές ή κοινωνικές εξελίξεις.

Διαβάστε την αλήθεια για τον gay Κολοκοτρώνη του Τατσόπουλου, γιατί πραγματικά έπεσε το ελικόπτερο στα Ίμια και τις καυτές αεροσυνοδούς του ΥΠΕΘΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.