Απεργία ΜΜΜ, Μετρό, Λεωφορεία, ΜΜΕ 17 Μαρτίου

Νέα απεργία των ΜΜΜ στις 17 Μαρτίου. Ποια μέσα μαζικής μεταφοράς: μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ έχουν απεργία στις 17/3, σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις των εργαζομένων;

Με μεγάλη 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ απαντούν οι εργαζόμενοι στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Πέμπτη 17 Μαρτίου μετρό, τρόλει, ηλεκτρικός, τραμ – εκτός από τα λεωφορεία- καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο νόμο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως σήμερα γνωστά, στην απεργία έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν τα συνδικάτα των εργαζόμενων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πλην των λεωφορείων της ΕΘΕΛ.

Την ίδια μέρα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Mαζικής Ενημέρωσης, έπειτα από απόφαση του συντονιστικού των συνεργαζόμενων ενώσεων στον Τύπο

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η ΕΣΗΕΑ, η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Ενωση Προσωπικού Εφημερίδων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Τεχνικών Ημερησίου Περιοδικού Τύπου, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών και Πειραιά, η Ένωση Προσωπικού πρακτορείων Εφημερίδων, η Ένωση τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και η Ένωση Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο) στην κοινή συγκέντρωση που πραγματοποιείται την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, στις 11.00 π.μ. στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (Ευελπίδων 2, Κυψέλη) και να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της ίδιας μέρας, που αρχίζει στις 6.00 το πρωί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές την προσεχή Πέμπτη σε κανάλια και ραδιόφωνα, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Παρασκευή, επόμενη μέρα της απεργίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.