Πόλεμος στη Γερμανία για την Ελλάδα: τι λένε Bild-Spiegel

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο του Spiegel με τίτλο: Bild: «Die Brandstifter», δηλαδή Bild: «Οι εμπρηστές» και ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι έχει ξεσπάσει πόλεμος στα γερμανικά ΜΜΕ για χάρη της Ελλάδας.

Η Bild είναι μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γερμανίας και… μας «μισεί». Για την ακρίβεια δεν χάνει ευκαιρία να μιλήσει για χρεοκοπία της Ελλάδας, για επιστροφή στην δραχμή, για «λάθος» της ευρωζώνης που μας βοήθησε κ.λ.π. Ότι μπορεί για να στρέψει τους πολίτες εναντίον μας.

Το περιοδικό Spiegel, στο χθεσινό του τεύχος, άσκησε βαριά κριτική στην Bild για την στάση που κρατάει απέναντι στην Ελλάδα, αφήνοντας υπονοούμενα για τον πολιτικό της ρόλο.

Στο άρθρο αναφέρεται: «όταν πέρσι το Φεβρουάριο έγινε κατανοητό ότι η Ελλάδα χωρίς οικονομική βοήθειαθα αναγκαζόταν σύντομα να κηρύξει στάση πληρωμών, η Bild έθεσε το ερώτημα: «Θα συμπαρασύρει η Ελλάδα τις γερμανικές τράπεζες στη χρεοκοπία»; Δέκα ημέρες αργότερα ξεκίνησαν τα «πυροτεχνήματα» των πρωτοσέλιδων: «Οι Έλληνες τσακώνονται και απεργούν αντί να κάνουν οικονομία», «Έτσι καίνε οι Έλληνες τα ωραία ευρώ», «Όχι λεφτά για την Ελλάδα!», «Δεν θα πάρετε φράγκο από μας». Με την ολοκλήρωση της καμπάνιας δημιουργήθηκε για την Ελλάδα η εικόνα ενός λαού, ο οποίος όλο το 24ωρο απεργεί, το πρωί του αρέσει να κοιμάται πολύ, ζει εις βάρος των άλλων και είναι διεφθαρμένος «όσο δεν πάει». Είναι αυτό δημοσιογραφία ή σατιρική επιθεώρηση;».

Στην συνέχεια το άρθρο αναφέρει ότι η εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας από την μία λειτουργεί θετικά για την Μέρκελ και από την άλλη αρνητικά, καθώς η Γερμανίδα Καγκελάριος θα προτιμούσε κάτι… λιγότερο αυθόρμητο, ενώ συνεχίζει το δημοσίευμα ότι στην προσπάθεια της να επηρεάσει μετατρέπεται σε «λαϊκιστή».

Λέτε να είναι ένα πρώτο βήμα δικαίωσης για την Ελλάδα, που τόσα έχει ακούσει από τους «εταίρους» τον τελευταίο χρόνο; Πάντως η κόντρα έχει κάνει τον γύρο των sites και των blogs στην Γερμανία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκουν δίκαιη την κριτική του Spiegel.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.