Προσοχή με καφετιέρα ΙΚΕΑ. Ανάκληση λόγω επικινδυνότητας

Πρόγραμμα ανάκλησης καφετιέρας/τσαγιέρας μοντέλο FÖRSTÅ εκτελεί η εταιρεία ΙΚΕΑ όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 11.912 τεμάχια (με κωδικό 20149707), στα οποία πίεση από το μεταλλικό στήριγμα του γυάλινου δοχείου μπορεί να γίνει η αιτία να σπάσει απροσδόκητα, θέτοντας το χρήστη σε κίνδυνο από κάψιμο ή κόψιμο.

Η ΙΚΕΑ παγκοσμίως έχει λάβει είκοσι αναφορές για σπάσιμο του γυάλινου δοχείου, συμπεριλαμβανομένων δώδεκα αναφορών για τραυματισμούς από κάψιμο λόγω χυμένου καφέ/τσαγιού και μία αναφορά για τραυματισμό από κόψιμο.

Στο πλαίσιο της ανάκλησης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η IKEA καλούν τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει την καφετιέρα/τσαγιέρα FORSTA να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν αμέσως και να επιστρέψουν το προϊόν πίσω στο Τμήμα Αλλαγών και Επιστροφών του καταστήματος ΙΚΕΑ, όπου και θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της ΙΚΕΑ στο τηλέφωνο 801 11 22722.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.