“Στέλεχος της ΝΔ πίσω από το email για τη χρεοκοπία”

Σάλος με το email δήθεν υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους που προειδοποιεί για χρεοκοπία της Ελλάδας στις 25 Μαρτίου. Ποιος υποστηρίζει οτι στέλεχος της ΝΔ βρίσκεται πίσω από το επίμαχο email χρεοκοπίας;

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το email για δήθεν χρεοκοπία της Ελλάδας στις 25 Μαρτίου, ζητώντας τον εντοπισμό του αποστολέα του email.

Σε μια ατυχή -αν όχι υστερόβουλη- κίνηση, ο εισαγγελέας έστειλε κλήσεις όχι μόνο στον αποστολέα, αλλά και σε blogs που αναμετέδωσαν το email, επιβεβαιώνοντας τον ηλεκτρονικό αναλφαβητισμό στην Ελλάδα. Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το σχετικό άρθρο του ΟΗΕ για τα blogs:

Οικουμενικη Διακηρυξη Ανθρωπινων Δικαιωματων ΟΗΕ, 10 Δεκ. 1948
Άρθρο 19:
Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αποστολέας εντοπίστηκε και έστειλε το επίμαχο email για χρεοκοπία από internet cafe της Αθήνας.

Μια διαφορετική διάσταση δίνει στην υπόθεση με το email χρεοκοπίας ο Πέτρος Ελευθερίου στο blog press-gr.blogspot.com. Διαβάστε τι έγραψε:

Πόσο τυχαία ή συμπτωματική είναι αυτή η ιστορία με το γνωστό e-mail του ”τραπεζίτη”, με υπογραφή Γ.Β., που υποστήριζε ότι η χώρα πάει ολοταχώς σε πτώχευση στις 25 Μαρτίου; Είναι η υπόθεση για την οποία η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Στη συνέχεια, ο υποτιθέμενος δράστης έστειλε “διευκρινήσεις” ότι …δεν έχει καμιά σχέση με Τράπεζες, ότι είναι άνεργος κια ότι έκανε πλάκα…
Ήταν όμως τελικά μια “πλάκα”; Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πρώτες ενδείξεις που έχουν υπάρξει, προκύπτει ότι δεν ήταν μια τυχαία “πλάκα”. Αλλά ότι με τη διακίνηση αυτής της φημολογίας (αστείας έτσι κι αλλιώς που έκανε όμως διάφορους να “τρέχουν”) και την αποστολή του e-mail σε διάφορες ιστοσελίδες, με ψευδώνυμο, συνδέεται ένα τουλάχιστον στέλεχος της ΝΔ που -εν αγνοία της…
επίσημης ηγεσίας της- θεώρησε καλό να δημιουργηθεί ένας τέτοιος πανικός (…) παραμονές των συναντήσεων των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες!
Αν οι έρευνες θα μπορέσουν να το επιβεβαιώσουν και να φτάσουν μέχρι αυτόν είναι ακόμη άγνωστο.

Διαβάστε το επίμαχο email για τη χρεοκοπία και την αλήθεια για χρεοκοπία Ελλάδας-επιστροφή στη δραχμή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.