Σκάνδαλο Eurovision; “Η Νίκη Πόντε νίκησε το televoting”

Σύμφωνα με sites της Eurovision, ο Λούκας Γιώρκας δεν νίκησε στην ψηφοφορία κοινού και χρησιμοποίησε playback. Αν αυτό ισχύει, τότε μιλάμε για σκάνδαλο με τη Νίκκη Πόντε να εξετάζει το ενδεχόμενο ένστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε sites της Eurovision, τα αναλυτικά αποτελέσματα του τελικού της Ελλάδας στη Eurovision 2011 κρύβουν εκπλήξεις. Ο Λούκας Γιώρκας δεν νίκησε με την πλειοψηφία του κοινού, αλλά με τη βοήθεια της επιτροπής.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, τα αποτελέσματα της τηλεψηφοφορίας (televoting) έφεραν πρώτη τη Νίκκη Πόντε και την έχρισαν πιο δημοφιλή συμμετοχή. Ο Λούκας Γιώρκας ήρθε δεύτερος στο televoting.

Η ψηφοφορία της επιτροπής είχε όμως ανατροπές, καθώς πρώτος ήρθε ο Λούκας Γιώρκας. Για να πάει αυτός στη Eurovision 2011, θα έπρεπε η Νίκκη Πόντε να μην είναι δεύτερη, γιατί σε αυτή την περίπτωση υπερισχύει η άποψη του κοινού.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αποτελέσματα της επιτροπής έβγαλαν δεύτερη τη Βαλάντω και άφησαν τη Νίκη Πόντε στην τρίτη θέση.

Αν τα λεγόμενα των sites, που επικαλούνται πηγές από την ΕΡΤ, αληθεύουν, είναι η πρώτη φορά που η επιλογή του τηλεοπτικού κοινού δεν πάει στη Eurovision. Τσάμπα ξόδεψε ο κόσμος τα λεφτά του και μάλιστα εν καιρώ κρίσης.

Φυσικά, η Sony Music που βρίσκεται πίσω από τη Νίκη Πόντε δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Ο Λούκας Γιώρκας ανήκει στη Minos-Emi.

Αναταραχή προκαλεί επίσης και η αποκάλυψη οτι ο Λούκας Γιώρκας είχε playback εκτός του ρεφρέν (στον ελληνικό τελικό τα φωνητικά είναι playback), αλλά και στα κουπλέ. Ακούστε στο 0:18 όπου ο Stereo Mike δεν έχει μικρόφωνο στο στόμα:

Εμείς κρατάμε πολλές επιφυλάξεις για τα παραπάνω, αλλά μεταφέρουμε απλά αυτά που γράφτηκαν, που ίσως εμπεριέχουν και σκοπιμότητες.

Δείτε την ανακοίνωση της νίκης του Λούκα για την Ελλάδα στη Eurovision 2011 και δείτε όλα τα βίντεο από τον τελικό της Ελλάδας Eurovision 2011.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.