Οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία

Πόσες είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία; Πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να εισπράξει φόρους από τις καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες;

H ελληνική κυβέρνηση είχε προαναγγείλει πως έχει στα χέρια της cd με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. Χθές μέσω δηλώσεων του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά στη Βουλή, έγινε γνωστό πως “οι καταθέσεις δεν είναι της τάξης των 600 δισ. ευρώ, όπως είχε φημολογηθεί, αφού στην πραγματικότητα δεν ξεπερνούν τα 280 δισ. ευρώ».

Ο κ. Κουσελάς ενημέρωσε πως βρίσκονται σε καλό δρόμο οι διμερείς διαπραγματεύσεις με τις επίσημες αρχές της Ελβετίας προκειμένου να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία με την οποία οι ελβετικές τράπεζες θα αρχίσουν να παρέχουν νόμιμα πληροφορίες για καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς επεσήμανε πως «είναι μια σημαντική συμφωνία. Δεν λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά ευελπιστούμε ότι στο επόμενο στάδιο θα υπογραφεί και θα αφορά στην παροχή πληροφοριών για το σύνολο των ελληνικών καταθέσεων”.

Ο κ. Κουσελάς, ενημέρωσε τη Βουλή, ότι εξαιτίας των διεθνών συμφωνιών και πιέσεων για διαφάνεια, η Ελβετία «έπαψε τελευταία να θεωρείται φορολογικός παράδεισος, αφού άρχισαν να διαμορφώνονται νέοι ελκυστικοί τόποι, όπως η Σιγκαπούρη».

Τέλος ενημέρωσε οτι τα ποσά που εισέρρευσαν στην Ελλάδα από τόκους ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία για την φορολογική περίοδο 2006-2008, ανήλθαν στο ποσό των 22.816.237 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.