Ζητούνται ακόμα άτομα για Απογραφή 2011, μισθός 650€

Υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις εργασίας για απογραφείς στην επικείμενη Απογραφή 2011. Πού υπάρχουν κενές θέσεις και πώς γίνεται η αίτηση για υποψήφιους απογραφείς;

Περισσότερες από 83.500 ηλεκτρονικές αιτήσεις υποψήφιων Απογραφέων υποβλήθηκαν στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Γενική Απογραφή Πληθυσμού 2011.

Ωστόσο «ανοικτές» για αιτήσεις παραμένουν εκατοντάδες θέσεις Απογραφέων, αλλά και Τομεαρχών σε 30 πρώην Νομαρχίες της χώρας, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης της Απογραφής και τα κενά είναι ήδη πολλά. Οι περιοχές αυτές περιλαμβάνουν Αττική, Αργολίδα, Ηλεία, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Κόρινθο, Κυκλάδες, Κρήτη, Μαγνησία, Μεσσηνία, Ξάνθη, Πρέβεζα, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Χίο και άλλες.

Οι Απογραφείς θα απασχοληθούν για ένα 15θήμερο (10 έως 24 Μαΐου), με αντικείμενο την επίσκεψη όλων των κανονικών κατοικιών, προκειμένου να συμπληρωθούν τα ερωτηματολόγια της Απογραφής πληθυσμού.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 20 έως 69 ετών και να είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου. Η αμοιβή των απογραφέων καθορίζεται ως εξής:
• 1,7 € για κάθε κατοικία που θα απογράφεται
• 1,3 € για κάθε άτομο που θα απογράφεται
εντός του Απογραφικού Τμήματος, δηλαδή της περιοχής που θα του ανατεθεί από τον αρμόδιο Επόπτη και η οποία θα περιλαμβάνει, κατά προσέγγιση 150 κατοικίες.

Δηλαδή αν κάποιος απογράψει 150 σπίτια και 300 ανθρώπους, μπορεί να βγάλει: 150 x 1,7 = 255 και 300 x 1,3 = 390, σύνολο 645 ευρώ.

Στα ανωτέρω ποσά περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ για όσους υποχρεωτικά θα εκδώσουν δελτίο παροχής υπηρεσιών, εφόσον οι αμοιβές τους από ελεύθερα επαγγέλματα κατά το έτος 2010 έχουν ξεπεράσει το ποσό των 5.000 ευρώ.

Η πληρωμή των απογραφέων θα γίνει με βάση τον αριθμό των πλήρως και ορθά συμπληρωμένων ερωτηματολογίων μετά την ολοκλήρωση και τον έλεγχο της εργασίας τους και θα γίνει μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του απογραφέα.

Υπενθυμίζεται πως σημαντικό ρόλο στην επιλογή των υποψήφιων Απογραφέων παίζουν η εμπειρία, η κατάσταση απασχόλησης και το επίπεδο εκπαίδευσης.

Οι περιοχές που δέχονται ακόμη αιτήσεις βρίσκονται στον δικτυακό τόπο http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/PAGE-apograf3

Αιτήσεις για Απογραφή 2011. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ή δεν μπορούν να βρεθούν υποψήφιοι για κάποιους οικισμούς ή δήμους, τότε οι περιοχές αυτές θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της ΕΛ.ΣΤΑΤ και θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για να υποβληθούν νέες αιτήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι Απογραφείς θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/PAGE-registration-apogr συμπληρώνοντας ορθά όλα τα ζητούμενα στοιχεία και επιλέγοντας τον νομό, τον δήμο, το τοπικό διαμέρισμα και τον οικισμό που επιθυμούν να εργαστούν.

Πληροφορίες στα τηλ.: 213 135 2138-40.

Διαβάστε αν η Απογραφή 2011 είναι υποχρεωτική και αν υπάρχουν κίνδυνοι-παγίδες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.